Czyli 141a z wklejanymi oknami jeżdżą tylko E-30. No to by się zgadzało bo z tego co ja widzę to na WWK nie widać takich wagonów. Większość jeszcze nie ma też wyświetlaczy, więc z daleka trudno je odróżnić od 111a.
Czyli 141a z wklejanymi oknami jeżdżą tylko E-30. No to by się zgadzało bo z tego co ja widzę to na WWK nie widać takich wagonów. Większość jeszcze nie ma też wyświetlaczy, więc z daleka trudno je odróżnić od 111a.
Zgadza się, dlatego że tamte zostały zmodernizowane z programu unijnego i muszą tam jeździć. Tylko że tamte 141A to nie są "te same" 141A co jeżdżą na WWK - to zupełnie inna wersja modernizacji, które były robione kilka lat temu i one chyba wszystkie są z Grochowa, dlatego jeżdżą głównie w relacjach "warszawskich".
PS. Czy ktoś się orientuje, czy 141A z aktualnego przetargu wcześniej były w wersji oryginalnej (8msc) czy już w zmodernizowanej? 20 szt to trochę dużo, a w ciągu kliku lat udało mi się namierzyć tylko jeden oryginalny w ruchu, chyba że od dawna gdzieś gniły.
Jak tam wagony na Krakowie Bieżanowie już wyzłomowane? Widziałem tez edyty kiedy ona pójdą na rewizje . Przeca zgniją tam jedna odnowiona jezdzi na TLK Kinga kraków-rdm-Warszawa i to chyba tyle z Edytek tak?
PKP Intercity podpisały ze Stadler Polska umowę na dostawę 12 nowych elektrycznych zespołów trakcyjnych. Nowe składy Stadlera typu Flirt nie będą zastępowały starszego taboru, tylko poszerzą ofertę przewoźnika. Przedmiotem postępowania przetargowego była dostawa fabrycznie nowych 12 elektrycznych zespołów trakcyjnych (EZT) wraz z utrzymaniem przez 15 lat. Zgodnie z warunkami zamówienia, dostawa pierwszych dwóch elektrycznych zespołów trakcyjnych ma nastąpić w ciągu 18 miesięcy od dnia wejścia w życie umowy. Dwie pierwsze jednostki będą poddane eksploatacji nadzorowanej w ruchu pasażerskim przez okres od 6 do 12 miesięcy (do osiągnięcia przebiegu co najmniej 250 000 km).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum