PKP PLK to jest do natychmiastowej likwidacji w obecnej formie. Wszystkich się powinno zwolnić dyscyplinarnie, i zatrudnić nowych, zupełnie nieskompromitowanych ludzi. Po tym co zobaczyłem wczoraj na dworcu Łódź Kaliska to nie mam co do tego żadnych wątpliwości. W hali głównej wisi rozkład, gdzie między innymi "Sukiennice" są objazdem prze magistralę węglową, a TLK "Pogoń" do....Białegostoku przez Siedlce-Czeremchę. Jest to aktualizacja z 16.IX. A na peronach wisi już najnowsza wersja obecnej edycji rozkładu jazdy, gdzie nie ma już tych bzdur. A przecież logiczne że każdy jak chce sprawdzić połączenie to idzie tylko na halę dworca. Przecież nikt nie będzie biegał po peronach, bo i też nie wiadomo czy na każdym jest taka sama wersja. A takich kwiatków jak zobaczyłem w Łodzi jest w sakli całego kraju zapewne setki, jeśli nie tysiące.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 13-10-2014, 11:05
UTK tym zainteresuj. Nikogo oczywiście nie zwolnią, ale może karę wlepią.
520 km. to jednak trochę dużo. Nie wiem dlaczego ale dopiero teraz dotarło do mnie że aż tyle kilometrów jadą jeden za drugim w odstępie krótszym niż jedna godzina zarówno w jedną jak i w drugą stronę "Pogoria" z "Ustroniem" pomiędzy Koszalinem a Kutnem. Mam nadzieję że od grudnia wraz z nowym rozkładem jazdy będzie to już zorganizowane mniej bezmyślnie.
Jeszcze w zeszlym tygodniu na starych wyswietlaczach po obu stronach tunelu Magda w Krakowie Sukiennice wyswietlaly sie trasa przez Lodz Kal, Kutno. Zakladam, ze od czerwca chyba byly jakies kontrole UTK w terenie? W ogole po co 2 systemy informacji pasazerskiej, jakby nie mogli zastapic wyswietlaczy nowymi.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Hmm, dostałem informację o wydłużeniu kursowania pociągów na trasie Chełm - Włodawa do 26 październiku. Ale oficjalnego info na stronie PR brak
Dobrze że chociaż jest informacja na plakatach PLK
_________________ (...) I am traveler of both time and space, to be where I have been (...)
Radek, na tych nowych wyświetlaczach z niebieskim tłem nic nie widać z daleka.Najlepsze były te w różnych kolorach,diodowe z holu Dworca Głównego..ciekawe gdzie one są teraz?!
Pewnie już czytaliście info o zamknięciu odcinka Iława - Malbork od najbliższej soboty(25.10) do 24 listopada.
Norwid i Małopolska od Iławy przez Olsztyn i Elbląg, Pobrzeże od Prabut przez Kwidzyn, Sztum(spalinówki).
Opóżnienia będą ok. 120 - 140 minut.
Ciekawe co na to UTK.
Zmiana powinna być ogłoszona 21 dni przed wejściem w życiu.
Co z pasażerami którzy już zaplanowali wyjazd i mają na biletach rozkładowe godziny ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum