bestkf, nie wiadomo też kiedy EN81 pójdą na naprawę. Póki co podpytałem bardziej obeznanych ode mnie znajomych, którzy twierdzą że wszystkie Jelonki stoją odstawione w Suchej Beskidzkiej.
Szkoda. Tym bardziej że koszt wysłania ich na trasę jest pewnie niższy niż EN57. Choć na trasie np. z Krakowa do Bielska wolałbym jechać kiblem z dermą niż jelonkiem.
Dwa jelonki widziałem w Suchej. Stoi tam też jeden z EN71 z przyciemnianymi szybami i uchylnymi oknami. Dość dużo składów tam jest, byćmoże reszta jelonków także.
A na obiegu zakopiańskim nadal kursuje full-plastik. Dziś na szczęście nie pojawił się na wieczornych "Rysach" (obsługiwanych przez EN71-02) ale pewnie i to się zdarzy.
Witam mam pytanie może ktoś wytłumaczyć czy jescze szynobusy jedzą na trasie Kraków gł -Trzebina - Oświęcim bo wiem jeździł na kursie południowy skróconym do chrzanowa a ostatnio ich nie widział ze jeździły na tej trasie i nie wiem czy jeżdżą na tej trasie jescze czy juz nie
Witam forumowiczów
W czwartek tj . 11.08 przyjeżdżam na długi weekend do Krynicy. Mam przesiadkę z nocnego Oriona na Jaworzynę. Mam pytanie w związku z tym: co obecnie jeździ na obiegu Jaworzyny? Zależy mi na otwieranych oknach więc najbardziej pasował by EN71. Jest szansa że będzie jechał czy może obecnie mogę trafić na ( oby nie) Acatusa?
Warto pamiętać że kilka małopolskich EN71 w ramach rewizji miało wymienione okna na lufciki. Nie życzę trafienia na taki skład, zwłaszcza jeśli będzie gorąco.
[ Dodano: 21-11-2016, 18:43 ]
Może ktoś wyjaśnić jaka jest idea porannego kursu Kalwaria Lanckorona-Sucha Beskidzka(p.7:50)? W rozkładzie jest tylko w tym kierunku, więc rozumiem że w drugą stronę skład jest specjalnie podsyłany z Suchej. Dla kogo ten pociąg? Dla kolejarzy pracujących w Suchej? Może ktoś zna frekwencje? Bo ciężko mi uwierzyć żeby jeździło więcej niż kilka osób, a kurs znalazł się w następnym rozkładzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum