Przewoźnicy kolejowi w Polsce ustalili indywidualnie 30-dniową przedsprzedaż biletów w komunikacji krajowej. Zatem już 30 dni przed wejściem w życie nowego rozkładu jazdy (w tym jego cyklicznej korekty), rozkład jest zazwyczaj dostępny w miejscach zakupu biletów, np. w wyszukiwarce e-IC, kasach biletowych, a odpowiednie godziny przyjazdu/odjazdu pociągu są drukowane na biletach (umowie przewozu) i są dla pasażerów wiążące. W wyjątkowych przypadkach (np. w okresie zmiany lub korekty rozkładu jazdy) powyższy termin przedsprzedaży może być skrócony.
[ Dodano: 17-05-2017, 16:40 ]
Ale też:
Cytat:
Zgodnie z ww. dokumentem rozkład zamknięciowy na korektę wakacyjną (czerwcową), powinien być nadany przez PKP PLK najpóźniej 2 maja 2017 r. Przewoźnicy poznali go zatem z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym i mogli go wprowadzić do własnych systemów sprzedaży biletów.
Mam pytanko czemu ostatnio za silesia weekend z Bialska Białej do Katowic bilet T/P kosztował mnie 22zł teraz sprawdzam na 11 czerwca jest to niedziela cena wyszła Oferta podstawowa - Tam i powrót - Cena: 25,90 zł
Ważny od: 11.06.2017 10:18, do: 11.06.2017 24:00
Wysokość opłaty za przewóz osób ustala się na podstawie odległości taryfowej za łączną odległość taryfową całej drogi, na której odbywa się przewóz. coś jest chyba nie tak?
Mam pytanko czemu ostatnio za silesia weekend z Bialska Białej do Katowic bilet T/P kosztował mnie 22zł teraz sprawdzam na 11 czerwca jest to niedziela cena wyszła Oferta podstawowa - Tam i powrót - Cena: 25,90 zł
Ważny od: 11.06.2017 10:18, do: 11.06.2017 24:00
Wysokość opłaty za przewóz osób ustala się na podstawie odległości taryfowej za łączną odległość taryfową całej drogi, na której odbywa się przewóz. coś jest chyba nie tak?
Bilet Silesia Weekend można kupić 7 dni na przód stąd pokazuje Ci według taryfy normalnej.
Witam po przerwie. Chciałbym zapytać czy w kolejach Śląskich jako podróżujący z rowerem mogę kupić bilet w pociągu bez dopłaty tzn gdy podejdzie konduktor podczas kontroli? Jak to wygląda? Bo tak chyba wskazuje regulamin... Z góry dzięki.
Biletu na przewóz roweru w Kolejach Śląskich nie ma tylko na niektórych trasach. Np. Oświęcim - Katowice nie ma, a Katowice-Gliwice jest. Sprawdź sobie na ich stronie.
W radiu podawali, że Koleje Śląskie przedłużyły umowę na wykonywanie przewozów na terenie województwa o kolejne 5 lat. Wcześniejsza umowa do 2025 r została przedłużona do 2030.
słyszałem że były rozmowy o połączeniu z PR , te drugie nie chciały skarbonki bez dna . No trolle , możecie wylewać teraz swoją żółć
Rozkładowiec -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-11-2017, 18:29
No nie wiem czy tutaj by się znalazł ktoś, kto by stanął w obronie KŚ. Chyba jedynie osoba, która nigdy nie miała okazji korzystać z usług tego tworu. PR sięgają może dna, ale w porównaniu z kolejką śmieszną to trzymają poziom
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-11-2017, 18:35
No więc ja, jako korzystający z Kolei Śląskich, stanę w ich obronie Nie jest perfekcyjnie, ale naprawdę coraz lepiej. Jeżdżą planowo, jednostki (za wyjątkiem wyglądających dramatycznie z zewnątrz, a często też w środku pożyczonych z PR) są dobrze utrzymane. Czego chcieć więcej? Trzeba też przyznać, że PR-y także przeszły sporą zmianę. Jeżdżę dość systematycznie trasą na Wadowice, więc mam porównanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum