Bezprzedziałówką z Budapesztu do Warszawy? To byłby istny horror. Bezprzedzialowe nie jeżdżą na takich długich trasach. W pytaniu chodzi o Varsovie?
W wielu nocnych pociągach są wagony bezprzedziałowe. Horror to może być w przedziale, gdy przy zamkniętych drzwiach i oknach pasażerowie pościągają buty. Nie raz widziałem jak takie osobniki kładą później nogi po drugiej stronie obok innego pasażera.
Swoją drogą w Kiepurze zawsze był wagon bezprzedziałowy i raczej nikt nie narzekał.
W dodatku jazda w nocy w takim wagonie jest dużo bezpieczniejsza, niż na przykład samotna podróż w przedziale.
Czy ktoś miał ostatnio okazję podróżować nocnym Warszawa - Budapeszt? Jak z punktualnością przyjazdu pociągu do Budapesztu? Mam pół godziny na przesiadkę, a muszę jeszcze wydrukować bilet w maszynie na dworcu...
Ja jechałem tydzień temu i miał półgodzinne opóźnienie. Niestety Chopin lubi się spóźniać i pół godziny na przesiadkę (np. na pociąg do Rumunii ok. 9) może być mało - generalnie to loteria, kiedyś znajomi jadący do Rumunii złapali poc. do Braszowa dosłownie na styk...
_________________ Tramwaj musi wrócić do Gliwic. Frankiewicz już odszedł!
kochani czy w pociągu nocnym z Budapesztu do Warszawy jest kontrol graniczna ??
Nie. Ale może zdarzyć się lotna na terenie każdego kraju przez który pociąg przejeżdża.
Przerobione na własnej skórze "na gruncie"
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 22-08-2017, 23:14
kruczek napisał/a:
dddbb napisał/a:
Czy ktoś miał ostatnio okazję podróżować nocnym Warszawa - Budapeszt? Jak z punktualnością przyjazdu pociągu do Budapesztu? Mam pół godziny na przesiadkę, a muszę jeszcze wydrukować bilet w maszynie na dworcu...
Ja jechałem tydzień temu i miał półgodzinne opóźnienie. Niestety Chopin lubi się spóźniać i pół godziny na przesiadkę (np. na pociąg do Rumunii ok. 9) może być mało - generalnie to loteria, kiedyś znajomi jadący do Rumunii złapali poc. do Braszowa dosłownie na styk...
Dokładnie ten sam problem miałem. Pociąg z Polski dotarł o 9:03, a do Rumunii wyjazd 9:10. Czekała mnie więc szybka przebieżka do automatu, ale udało się.
Do Zebrzydowice IC 407 do Breclav EN Chopin a potem EN Metropol
kruczek, dddbb
Wszystko zależy od innych składów i łączenia pociągów. Nawet jeśli Chopin jedzie punktualnie to nie wiesz czy Metropol nie jest opóźniony albo Silesia wcześniej. Ja w czerwcu jechałem do Wiednia. W Katowicach był już 60 minut opóźniony. Do Wiednia przyjechał o czasie.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 25-08-2017, 10:44
Shinzon,
Oczywiście powodów opóźnienia może być sporo - w związku z długą trasą i łączeniami składów. Mój z Breclavia wyjechał jeszcze planowo, ale później na terenie Słowacji był na każdej stacji oglądany / opukiwany i to spowodowało spóźniony przyjazd do Budapesztu.
Shinzon,
Oczywiście powodów opóźnienia może być sporo - w związku z długą trasą i łączeniami składów. Mój z Breclavia wyjechał jeszcze planowo, ale później na terenie Słowacji był na każdej stacji oglądany / opukiwany i to spowodowało spóźniony przyjazd do Budapesztu.
Z Chopinem to nigdy nic nie wiadomo.
Za dwa tygodnie jade nim do Pragi. Naszczęście z Pragi mam odjazd popołudniu więc opóźnienie mi nie przeszkadza dłużej pośpię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum