Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
[IC] Homofobom wstęp wzbroniony!
Autor Wiadomość

Noema Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 11-03-2019, 23:59   [IC] Homofobom wstęp wzbroniony! Odpowiedz z cytatem

Czy w regulaminie przewozu PKP IC jest zakaz wyrażania poglądów na temat LGBT? Pytam, bo pan Ireneusz Lisiak na stacji Wrocław Główny został usunięty z pociągu PKP IC w związku z wyrażanymi poglądami na temat innych orientacji seksualnych. Posłuchajcie:

Od 4:45 minuty.

Pierwsze 4 minuty.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster

PostWysłany: 12-03-2019, 01:59    Odpowiedz z cytatem

Znany publicysta został wyrzucony z pociągu za „homofobię”

Publicysta i autor książek Ireneusz Lisiak jechał na spotkanie w poznańskiej księgarni. We Wrocławiu został wyproszony ze składu – informuje Radio Poznań.

Interwencję kierownika pociągu i policji miała poprzedzić rozmowa z inną pasażerką, poświęcona systemowi emerytalnemu.

Czytaj więcej na magnapolonia.org

Beatrycze Płeć:Kobieta
Redaktor

PostWysłany: 12-03-2019, 16:13    Odpowiedz z cytatem

Mężczyzna wyproszony z pociągu. „Pasażerowie twierdzili, że jest homofobem”.

Publicysta Ireneusz Lisiak został wyproszony z pociągu we Wrocławiu. Jak relacjonuje, w rozmowie z jedną z pasażerek związki homoseksualne określił jako „pedalskie”, co wywołało oburzenie wśród pasażerów i załogi pociągu, która skutecznie uniemożliwiła mu dalszą podróż.

Więcej:
https://www.tvp.info/41703642/pisarz-wyproszony-z-pociagu-pasazerowie-twierdzili-ze-jest-homofobem

przedział.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 99.25 KB

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 12-03-2019, 16:32    Odpowiedz z cytatem

PKP Intercity wydało oświadczenie:

"W związku z sytuacją, która miała miejsce w dniu 9 marca, potwierdzamy, że na stacji Wrocław Główny jeden z pasażerów został wyproszony z pociągu IC nr 3806 Malczewski, który opuścił w asyście funkcjonariuszy Policji. Powodem zgłoszenia potrzeby interwencji Policji przez drużynę konduktorską było agresywne i wulgarne zachowanie pasażera, również w stosunku do innych podróżnych. Prośby kierowane do pasażera przez pracowników WARS o zaprzestanie takiego zachowania nie przyniosły spodziewanego efektu.

Pragniemy podkreślić, że poglądy pasażerów pozostają poza obszarem zainteresowań przewoźnika w ramach świadczonych usług przewozowych. PKP Intercity jest narodowym przewoźnikiem dalekobieżnym, który każdego dnia przewozi setki tysięcy podróżnych, szanując ich prywatność a zarazem zapewniając wysoki komfort i gwarantując bezpieczeństwo podróży. Dlatego też w powyższej sytuacji po nieudanych próbach uspokojenia pasażera, zdecydowano się podjąć środki, o których mowa w ustawie Prawo przewozowe, w której art. 15 ust. 3 daje możliwość wypraszania ze środków transportu „osoby uciążliwe dla podróżnych lub odmawiające zapłacenia należności za przewóz”.

Zgodnie z wewnętrznymi instrukcjami PKP Intercity, tworzonymi na bazie przepisów i ogólnie przyjętych zasad współżycia społecznego, w przypadku, gdy drużyna konduktorska stwierdzi, że w pociągu nastąpiło np. zakłócenie ładu i porządku publicznego kierownik pociągu zobowiązany jest zawiadomić organy porządkowe, tj.: SOK i Policję, co miało miejsce w tym przypadku. Dalszy tok postępowania uzależnia się od decyzji tych służb.

Jednocześnie przypominamy, że każdy podróżny jest obowiązany do przestrzegania przepisów porządkowych obowiązujących w transporcie. Przepisy te są stosowane wobec wszystkich pasażerów jednakowo i ich przestrzeganie jest i będzie przez przewoźnika egzekwowane, aby móc zagwarantować wszystkim bezpieczną i komfortową podróż."

https://www.facebook.com/PKP.Intercity/posts/2184479781619106

---

Mój komentarz:

Szanowne PKP Intercity, poprosimy o monitoring z tej rzekomej awantury w pociągu. Póki co jest słowo przeciwko słowu, więc proszę się uwiarygodnić.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Paszczak Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 12-03-2019, 16:54    Odpowiedz z cytatem

Noema, i tak oto swym wpisem na forum i na facebooku rozpętałaś kolejową homoaferę. Kilka godzin później temat podchwyciły media i twórcy memów, a zarząd PKP IC zmusiłaś do ustosunkowania się. Dać babie internet... Wink

https://gazetawroclawska.pl/awantura-na-dworcu-glownym-we-wroclawiu-pisarz-wyrzucony-z-pociagu/ar/13958999

https://wpolityce.pl/polityka/437617-pisarz-wyproszony-z-pociagu-po-oskarzeniach-o-homofobie

https://natemat.pl/266605,ireneusz-lisiak-po-slowach-o-pedalskich-zwiazkach-musial-opuscic-pociag-pkp

nurfur.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 43.64 KB

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 12-03-2019, 17:14    Odpowiedz z cytatem

Paszczak, ale portale kolejowe wymownie milczą, jak zwykle w sprawach niewygodnych dla kolejowej wierchuszki. Redaktorzy dumają, jak tu nie narazić się potencjalnemu reklamodawcy i pracodawcy? Ktoś może uznać, że to temat nieistotny. Rozumiem, że ważniejsze jest to, iż były prezes KD dostał pracę na basenie...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Sponsor

PostWysłany: 13-03-2019, 06:47    Odpowiedz z cytatem

Victoria, gdyby z pociągu wyrzucono nie prawicowego publicystę a pedała geja to wiesz co by się działo? Portale kolejowe i media głównego ścieku z TVN na czele byłyby rozgrzane do czerwoności! A internauci jak zwykle podzieleni na dwa wrogie sobie obozy. Przejrzałam komentarze w mediach społecznościowych i zauważyłam, że lewactwo wszelkiej maści popiera w tej sprawie PKP IC, natomiast ogólnie pojęta prawica stoi murem za panem Lisiakiem. Wnioski? Prawda i racja obiektywna nie mają żadnego znaczenia! Liczy się tylko to, żeby dokopać przeciwnikom ideologicznym.

W związku z powyższym apeluję do PKP IC o niezwłoczne opublikowanie zapisu z monitoringu. Jeżeli pasażer faktycznie awanturował się w pociągu – jak twierdzi obsługa pociągu – to nagranie z kamery będzie dowodem. Dopóki PKP IC tego nie zrobi, stoję po stronie pana Lisiaka z relacji którego wynika, że powodem wyrzucenia go we Wrocławiu z pociągu był foch postępowej współpasażerki, która nie mogła zdzierżyć słowa „pedalski”.

Jako była kolejarka z 10-letnim stażem i internautka od 14 lat użerająca się na tym forum z kolejowym betonem wiem jak załganymi szujami potrafią być kolejarze (także ci szeregowi chroniący własne tyłki). Niegdyś jedna taka z zarządu KD to nawet w sądzie przerżnęła z administracją forum. Oprócz tego Victoria była ścigana przez legnicką policję z powodu fałszywych donosów betonu KD, a i beton PKP IC też dał się jej we znaki grożąc policją, prokuraturą, sądem i milionowym odszkodowaniem z powodu upublicznienia projektu nowego rozkładu jazdy. Że o Wachu (byłym prezesie PKP S.A.) toczącym przed laty wojnę z tym forum nie wspomnę. Dlatego oświadczeniem naczalstwa PKP IC póki co można sobie podetrzeć 4 litery, gdyż bez dowodów z monitoringu ma ono wartość papieru toaletowego.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powrót do góry

Beatrycze Płeć:Kobieta
Redaktor

PostWysłany: 13-03-2019, 09:04    Odpowiedz z cytatem

PKP w odmętach lewackiego szaleństwa. Kolejowe brygady LGBT i politpoprawności w akcji. Pisarz Ireneusz Lisiak wyrzucony z pociągu za „homofobię”.

Więcej:
https://nczas.com/2019/03/12/pkp-w-odmetach-lewackiego-szalenstwa-kolejowe-brygady-lgbt-i-politpoprawnosci-w-akcji-pisarz-ireneusz-lisiak-wyrzucony-z-pociagu-za-homofobie/

geje.jpg
Pociąg do Warszawy rok 2022.
Plik ściągnięto 1 raz(y) 84.56 KB

Pirex Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 13-03-2019, 11:00    Odpowiedz z cytatem

Noema napisał/a:
A internauci jak zwykle podzieleni na dwa wrogie sobie obozy. Przejrzałam komentarze w mediach społecznościowych i zauważyłam, że lewactwo wszelkiej maści popiera w tej sprawie PKP IC, natomiast ogólnie pojęta prawica stoi murem za panem Lisiakiem. Wnioski? Prawda i racja obiektywna nie mają żadnego znaczenia! Liczy się tylko to, żeby dokopać przeciwnikom ideologicznym.

Mikolstwo, które jest ponadnormatywnie zagejone a więc zlewaczałe, zrobiło z pasażera Lisiaka alkoholika, który został wyrzucony z pociągu za awanturowanie się po pijaku. Poczytajcie komentarze:

https://www.facebook.com/groups/526662387394748/permalink/2242658125795157/

Minerva Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 13-03-2019, 11:28    Odpowiedz z cytatem

Incydent w pociągu PKP IC - gorąca dyskusja z udziałem Piotra Apela z Kukiz'15 i Roberta Winnickiego z Ruchu Narodowego.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Hakun Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 13-03-2019, 12:37    Odpowiedz z cytatem

Victoria napisał/a:
Paszczak, ale portale kolejowe wymownie milczą, jak zwykle w sprawach niewygodnych dla kolejowej wierchuszki. Redaktorzy dumają, jak tu nie narazić się potencjalnemu reklamodawcy i pracodawcy? Ktoś może uznać, że to temat nieistotny. Rozumiem, że ważniejsze jest to, iż były prezes KD dostał pracę na basenie...

Jeden portal kolejowy - powiązany z Czesławem Warsewiczem, prezesem PKP Cargo - napisał:

https://www.nakolei.pl/pisarz-jadacy-na-spotkanie-autorskie-wyproszony-z-pociagu-zostal-oskarzony-o-homofobie/

Sponsor

PostWysłany: 13-03-2019, 13:10    Odpowiedz z cytatem

Beatrycze napisał/a:
PKP w odmętach lewackiego szaleństwa. Kolejowe brygady LGBT i politpoprawności w akcji.

Oplułam monitor. Dawno się tak nie uśmiałam. Śmiech

Pirex napisał/a:
Mikolstwo, które jest ponadnormatywnie zagejone a więc zlewaczałe...

Tu się z Tobą zgodzę. Tak się składa, że mikolski półświatek mam pod tym względem – że się tak wyrażę – dobrze spenetrowany. Kiedyś byłam przez mikoli ostro hejtowana, a że lubię wiedzieć kto na mnie ujada to zrobiłam risercz i okazało się, że 90% moich hejterów to przedstawiciele sekty LGBTQWERTYHUJ. Z tego też powodu stałam się zdeklarowaną homofobką, konkretnie to gejofobką, bo orientacja homoseksualna dotyczy również kobiet, a póki co żadna lesbijka nie zrobiła mi nic złego.

Tak, jestem gejofobką! Czy w związku z tym mam dożywotni zakaz wsiadania do pociągów PKP IC? Chciałabym wiedzieć, zanim zostanę wyrzucona z pociągu przez heterofobiczną tudzież filogejowską drużynę konduktorską. Zwłaszcza, że tam też roi się od gejów, co zresztą jest tajemnicą Poliszynela.

A propos, leci teraz na żywo:

Powrót do góry

Modliszka Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 13-03-2019, 14:46    Odpowiedz z cytatem

Noema napisał/a:
W związku z powyższym apeluję do PKP IC o niezwłoczne opublikowanie zapisu z monitoringu. Jeżeli pasażer faktycznie awanturował się w pociągu – jak twierdzi obsługa pociągu – to nagranie z kamery będzie dowodem. Dopóki PKP IC tego nie zrobi, stoję po stronie pana Lisiaka z relacji którego wynika, że powodem wyrzucenia go we Wrocławiu z pociągu był foch postępowej współpasażerki, która nie mogła zdzierżyć słowa „pedalski”.

IC "Malczewski" to skład wagonowy. Prawdopodobnie nie ma tam monitoringu. Z tego względu PKP IC może sobie oświadczać co chce na niekorzyść pana Lisiaka (nawet bezczelnie łgać) i wykpić się brakiem monitoringu w pociągu.

Ralny Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: 13-03-2019, 15:24    Odpowiedz z cytatem

Komentarz na portalu wPrawo.pl:

Witajcie w nowym, wspaniałym świecie, w którym wyrzuca się ludzi z pociągu za użycie określenia „pedalskie”. A przecież takie określenie jest publicznie używane przez aktywistów LGBT obnoszących się z transparentami „Jestem pedałem i mam obowiązki pedalskie” lub „Polska cała dla pedała”. Czy to nie przekracza granic przyjętych zasad współżycia społecznego?

W tej sprawie nie jest skandalem to, że pasażerka zażądała wyrzucenia Lisiaka z pociągu za „homofobiczną” wypowiedź. Nawiedzone ciotki rewolucji są wszędzie. Skandalem jest to, że kierownik pociągu nakazał mu wysiąść, a do kompletu wezwano policję, jak do jakiegoś przestępcy. Lewacki terror wkroczył do PKP Intercity.

Źródło:
https://wprawo.pl/2019/03/12/szok-pasazer-wyproszony-z-pkp-intercity-za-homofobiczna-wypowiedz/

Lupi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 13-03-2019, 15:50    Odpowiedz z cytatem

W pociągach IC nie można rozmawiać o częściach rowerowych. Co najwyżej o kierownicy, ramie i siodełku.

Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu