taka ciekawostka. od tego roku nie wydaje się kuponów fip w formie książeczki tylko są to pojedyncze bilety. największym minusem nowej formy jest brak uwag, np na kuponie SP była lista kolei honorujących bilet. teraz jej brak
Tak dostałem już nowe bilety , ta forma mi jednak bardziej odpowiada . Daje kontrolującemu bilet danego kraju. A tak to szukali , zdarzało się że skasowano mi bilet innego kraju . Nie wszyscy to ogarniają . Uwaga zmienił się termin biletów OŻD .
Jestem pewien. Część od 1.1.2018, cześć od 1.1.2019. Najpierw znalazłem informacje na stronach atoc. potem dostałem potwierdzenie od pkp. By nie było krztyny wątpliwości napisałem do jungfraubahn:
If you hold a FIP booklet with free trips for a specific date, you can travel free from Interlaken via Grindelwald or Lauterbrunnen until up to Kleine Scheidegg.
From Kleine Scheidegg to Jungfraujoch you get a discount of 50%. That ticket would be CHF 64 per person, up and return.
Unfortunately I cannot tell you about Swiss Railways from Landquart via Zurich and Berne, but I think also here you would travel free with such a day pass.
If you «only» hold the discount card FIP you can travel half fare on the whole trip between Interlaken and Jungfraujoch and would pay CHF 105.40 per person.
Please do not hesitate to contact us again for any further information. We shall be pleased to be of any assistance to you.
Kind regards
JUNGFRAU RAILWAYS
RAIL INFO
Höheweg 35
3800 Interlaken
Wróciłem z jungfraujoch. W kasie strasznie ciężko wytłumaczyć że już honorują FIP. Musiałem posiłkować się listami kolei akceptujących kupon SP i mailem od jungfraubahn bo Pan kasjer zdecydowanie i długo mi nie dowierzał. Konduktorzy trochę się dziwili ale problemów nie robili
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum