Czyli Paderewski tylko do Poznania? A co z składami przez Gniezno?
Paderewski tylko Warszawa - Poznań z postojami w Kutnie i Koninie. Przez Gniezno na pewno pojedzie Uznam, obiła mi się o uszy jakaś TLK Goplana, ale to są niepotwierdzone informacje i na ten moment nie mam możliwości ich zweryfikowania.
Tak jak powiedziałem, mam tylko wyrywkową wiedzę dot. trasy Warszawa - Poznań, o innych liniach nie mam zielonego pojęcia.
Czyli Paderewski tylko do Poznania? A co z składami przez Gniezno?
Paderewski tylko Warszawa - Poznań z postojami w Kutnie i Koninie. Przez Gniezno na pewno pojedzie Uznam, obiła mi się o uszy jakaś TLK Goplana, ale to są niepotwierdzone informacje i na ten moment nie mam możliwości ich zweryfikowania.
Tak jak powiedziałem, mam tylko wyrywkową wiedzę dot. trasy Warszawa - Poznań, o innych liniach nie mam zielonego pojęcia.
Jak Goplana to pewnie około 5 z Poznania. Uznam przez Rzepin/Zbąszynek?
@Mawel: Uznam, Chrobry, Warta, Podlasiak, Gałczyński.
@jajo31: przejdź się do Kutna lub Łowicza i sam się przekonasz, ile zostało zrobione przez 2 lata i jak ma się to w kontekście rzekomego zakończenia prac w grudniu 2020.
@carlsberg: Stronę wcześniej masz jak mniej/więcej pociągi pojadą w obie strony. Rano do Wawki ma byc TLK Wetlina i TLK Zielonogórzanin więc ewentualna Goplana na pewno w innej porze.
"Nowe połączenia od PKP Intercity dla Raciborza zapowiadają się bardzo ciekawie, ponieważ miasto otrzyma dwie pary pociągów na elektrycznych zespołach trakcyjnych ED160 Flirt, dwie pary pociągów kategorii IC i jedną parę kategorii TLK. Będą to:
IC Moravia w relacji Katowice – Wien Hbf
IC Cracovia w relacji Kraków Główny – Praha hl.n.
TLK Galicja w relacji Przemyśl Główny – Ostrava hl.n.
Flirt Skarbek w relacji Racibórz – Olsztyn Główny
Flirt Hutnik w relacji Racibórz/Katowice – Gdynia Główna
Stacja początkowa/końcowa Racibórz (1)-(5), (7)
Stacja początkowa/końcowa Katowice (6)
Choć w RJ19/20 Racibórz został hojnie „obdarowany” połączeniami PKP IC to w sezonie wakacyjnym wszystkie możliwe pociągi sezonowe rozpoczynające swój bieg od stacji Bohumin, pojadą przez Wodzisław Śląski. W przyszłoroczne wakacje ze stacji Bohumin, nad polskie morze, wyruszą aż trzy pociągi kategorii TLK i będą to:
TLK Wydmy w relacji Bohumin – Hel/Łeba
TLK Pirat w relacji Bohumin/Chałupki – Kołobrzeg
TLK Wolin w relacji Bohumin/Chałupki – Świnoujście"
*źródło silesiainfotransport
**EN do Berlina na odcinku Chałupki - Gliwice przez Wodzisław, Rybnik, Knurów bez postoju ...
Jeśli ktoś dysponuje projektem PKP Intercity i nie chce go trzymać tylko dla siebie to może przesłać na adres e-mail forum. Wtedy opublikuję go w internecie.
Czy ktoś wie, w jaki sposób mogę otrzymać informacje o rozkładach jazdy z województwa łódzkiego? Zazwyczaj uzyskuję odpowiedź, że "rozkład jazdy jest w trakcie tworzenia, przez co nie możemy go jeszcze udostępnić". Gdyby ktoś dysponował, to bardzo bym prosił o udostępnienie.
RepBes, to jest typowa urzędnicza wymówka. Musisz wysłać do urzędu marszałkowskiego wniosek o udostępnienie informacji publicznej. Można to zrobić listem poleconym za pośrednictwem poczty, ale prościej będzie za pośrednictwem platformy ePUAP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum