Tak stopnia nie ma w EN 77. Ciekawostka dla Kryniczanina otóż 2 razy ostatnio jako 66131 jechał Twój ulubiony Acatus. Ja dodam jeszcze jeden fakt z ustawieniem klimy. Ponoć nie da rady dać odpowiedniej temp. To znaczy albo 12(16) albo wyłączona.
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Stopień jest tak jak w Papieskim. Kiedyś wsiadałem w Prokocimiu to stopień się wysuwał.
http://www.eu06.pl/ezt/en77/w3.JPG
A jednak - wysuwanie zależy od maszynisty.
Wysuwanie i wsuwanie trochę trwa, więc pociąg dłużej stoi na peronie, ale potem przyspieszenie to kompensuje, ergo -> czemu nie wysuwa?
Nawet powiem Ci szczerze nigdy nie zwracalem na to uwagi. Być może zanim się zdąży wysunąć to ludzie już wsiadają a konduktor daje znak odjazdu
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Jeśli stopień się nie wysuwa to znaczy, ze technicy pesy coś zadziałali, bo dotychczas jednym z większych problemów Acatusa były własnie te schody, które bardzo długo sie wysuwały/wsuwały i powodowały opóźnienie pociągu.
Nieprawda, są stacje z wysokim peronem, gdzie stopień nie jest potrzebny do wysiadania, mało tego nie jest w stanie on się wysunąć bo by dotknął peronu, a raczej peron nie pozwoliłby mu się "rozprostować".
Jechałem tydzień temu ze Skawiny do Krakowa i co prawda nie jechałem EN77 ale EN81(szynobus) i tam jest podobnie z tymi stopniami. W Skawinie się wysuwał, w Płaszowie gdzie wysiadałem już nie(peron 3). Nawet jakieś panie jak wysiadały(widać było że jeżdżą regularnie)coś gadały między sobą że w Płaszowie szybciej się wysiada niż w Skawinie z powodu właśnie tego stopnia. Jak widać są ludzie prości których regularne podróżowanie koleją sprawia, że zwracają uwagę na takie szczegóły...
W Rabce peron jest tak niski, że stopień nie powinien o niego uderzyć. Niemniej powinno sukcesywnie choćby 5 rocznie przebudować perony na standard Kolbuszowski.
Województwo małopolskie kupi 12 elektrycznych zespołów trakcyjnych.
Samorząd województwa małopolskiego chce kupić 12 nowych cztero- i pięcioczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych wraz z pakietem utrzymaniowym pojazdów. To największy jak do tej pory przetarg na zakup ezt rozpisany w tym roku.
Na małopolskie tory wyjechały już wszystkie z zamówionych w sądeckim Newagu nowoczesnych Impulsów. To ciche i komfortowe pociągi, wyposażone m.in. w bezprzewodowy internet, gniazdka elektryczne, stojaki na rowery czy udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Ostatni przekazywany Impuls to setny elektryczny zespół trakcyjny wyprodukowany przez Newag. Pojazd ten został przekazany marszałkowi Jackowi Krupie przez prezesa spółki Zbigniewa Konieczka w piątek, 24 lutego, na krakowskim Dworcu Głównym. W ten symboliczny sposób został zakończony unijny projekt, w ramach którego województwo kupiło 13 nowoczesnych pojazdów.
Bydgoska Pesa dostarczy cztery pociągi dla województwa małopolskiego.
Województwo małopolskie rozstrzygnęło przetarg na dostawę czterech nowych pociągów na potrzeby rozwoju kolei małopolskich. Dostarczy je bydgoska Pesa. Zakup zostanie dofinansowany ze środków europejskich.
Województwo małopolskie zamówiło kolejne dwa pociągi elektryczne Impuls 2
Województwo małopolskie korzystając z prawa opcji zamówiło dodatkowe dwa pociągi elektryczne Impuls 2 do obsługi połączeń aglomeracyjnych wyprodukowane przez nowosądecki Newag. Wcześniej, w ramach tej umowy samorząd zakupił siedem takich składów.
W zwiazku z przejeciem obslugi linii Krakow - Oswiecim przez KML i obslugi nowym taborem, jeden z wysluzonych EN57 obsluguje obecnie polaczenie... Torun - Olsztyn - Torun. Na burcie jeszcze napis Zaklad malopolski z siedziba w Krakowie.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Witam, mam małe pytanko czy na Regio: 30678, tj. Muszyna 9:15 - Tarnów 12:13 jest szansa na złapanie EN57 lub EN71 bez modernizacji czy tam tylko coś nowego jeździ , pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum