Kolego @wasat,
Czy Ty, do diabła, nie możesz pisać normalnie? Zero interpunkcji i pozjadane litery. Ortografii się nie czepiam, bo może ktoś mieć dysortografię, ale żeby kropki na końcu zdania Ci się nie chciało postawić?! Szanuj innych użytkowników forum i zwróć uwagę na to, żeby Twoje posty były czytelne. Bardzo uprzejmie o to proszę.
W kwestii obiegów składów, to nie sądzę, żeby można było coś przewidywać. KŚ potrafią zaskoczyć pasażerów w każdej sytuacji. Chyba pamiętacie DH1 z Tychów Lodowiska do Sosnowca Głównego w godzinach szczytu, a w tym samym czasie z Katowic do Imielina pomykał Elf Gdyby KŚ miały kuszetki, to bym się nie zdziwił, gdyby któregoś razu puścili je w samo południe
Krzepice relacji tarnowskie góry,, tez pozostaną ogryzki 4 połączenia na dobę ciekaw nadal będą puszczać tam składy wagonowe.
[ Dodano: 02-06-2013, 20:25 ]
Witam zmieniło się na lini Lubliniec Katowice niema już składów wagonowych jechałem dzisiaj o 16 32 en 57 Bydgoszcz frekwencja 100 proc aż bylem zdziwiony ze musiałem stać w przedsionku niebylo miejsca powrotu 17 40 planowo zwykle en 57 Bydgoszcz 627 niski plastyk ten pociąg myjni nie widział od nowości taki brudny w Tarn górach stoi do Krzepic tez en57 zielone dermy morał taki ze już składów wagonowych wogule niema szkoda
To już pewne – od 9 grudnia do Strumienia i Knurowa po wielu latach nieobecności znów zawitają pociągi. Wszystko to za sprawą weekendowego przyspieszonego połączenia Kolei Śląskich z Gliwic przez Rybnik do Wisły, które będzie wiodło m.in. właśnie przez te miejscowości. W dalszej perspektywie niewykluczone, że liczba pociągów na tej linii będzie się stopniowo zwiększać.
Od grudnia 2019, KŚ pojadą do Kluczborka, w rozkładzie PLK jest 6 par. Niektóre pociągi pojadą w pełnej relacji S8 Oświęcim - Kluczbork, a część Katowice - Kluczbork. W Kluczborku skomunikowania z regio do Wrocławia i Ostrowa Wlk.
6 par relacji Oświęcim/Katowice-Kluczbork i 9 albo 10 par w relacji Oświęcim/Katowice-Lubliniec. Coraz lepszy ten rozklad na S8. Chociaz nie wiem czy dobrym ruchem jest puszczanie KS do Kluczborka
Będzie 6 par z Oświęcimia/Katowic do Kluczborka i 11 par z Oświęcimia do Lublińca plus 1 para z Oświęcimia do Bytomia. Moim zdaniem rozkład na S8 będzie bardzo dobry, wydłużenie S8 do Kluczborka również uważam za dobry ruch, przy przesiadkach na kierunek ostrowsko-poznański wypada nam konieczność jednej przesiadki, tak jak dotychczas trzeba było się przesiadać w Lublińcu i drugi raz w Kluczborku, tak teraz wystarczy jedna przesiadka w Kluczborku i to jest bardzo dobre rozwiązanie. Poza tym od Kluczborka na południe zaczyna się ciążenie w kierunku Tarnowskich Gór i Katowic, mieszkańcom Olesna bardziej przyda się bezpośredni pociąg do Tarnowskich Gór czy nawet Bytomia, o Katowicach już nie wspominając, niż do odległego Wrocławia.
Też uważam, że rozkład jest dobry. Na plus na pewno przesunięcie ostatniego składu z Katowic do Lublińca z godziny 20.45 na 21.45. co pozwoli na wiele przesiadek z pociągów dalekobieżnych czy nawet dla wracających z Krakowa, Żywca, Wisły. Dodatkowo dla osób wracających z pracy w Tarn. Górach po 22 swobodny dojazd do domu. Czego mi brakuje w tym rozkładzie na S8, to na pewno dodatkowego pociągu z Katowic do Bytomia/Tarn. Gór pomiędzy 14.45 a 15.45. Skład o 15.45 jest często przepełniony z miejscami stojącymi na odcinku Katowice - Bytom, brakuje tutaj pociągu ok. godziny 15.15.
Ogólnie rozkład na S8 jest coraz bardziej dopracowany a po modernizacji odcinka Chorzów Batory - Tarnowskie G., myślę, że za kilka lat, dopracują jeszcze ilość połączeń.
No i co? I jednak nie mamy tych pociagow po 6 par do Kluczborka i 11 do Lublinca. I czy ktos moze mi powiedzieć dlaczego zdrożały bilety na linii Katowice-Lubliniec?!
Jak to nie ma, skoro w internetowym rozkładzie jazdy pociągi do Kluczborka są zamieszczone, podobnie na żółtych plakatach na stronie PKP PLK. Z Katowic będzie 6 par pociągów, które skończą bieg w Kluczborku i 9 które skończą bieg w Lublińcu (wychodzi 15 par między Katowicami, a Lublińcem).
Teraz widzę, że pisałem o 11 parach stricte do Lublińca, jakiś mój błąd nie wiem nawet skąd mi się te 11 wzięło, bo dałoby to 17 par a takiego wzrostu nie było w planach. Oczywiście miało być 6 i 9 i tyle jest, plus jedna para do Bytomia.
Na linii S8 spore podwyżki cen biletów miesięcznych. Obecna cena Katowice - Tarnowskie Góry to 80zł, od nowego rozkładu 120zł. Bilety jednorazowe na tej trasie podwyżka z 4 na 5zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum