Dzisiaj spotkała mnie taka oto sytuacja: byłem w pobliżu p.o. Wieluń w godzinie odjazdu TLK Rawa. Dało się słyszeć komunikat, że pociąg na odcinku od Wielunia do Kępna jest odwołany i kursuje zastępcza komunikacja autobusowa. Na parkingu pod przystankiem czekał bus ze sporą grupką ludzi.
Czy ktoś wyjaśni dlaczego Rawa jeździ w ten weekend objazdem przez Kluczbork, skoro wszystkie linie są przejezdne po czwartkowej wichurze?
Czy ja dobrze widzę na Portalu Pasażera że IC "Mehoffer" zaliczył dziś już trzy wypadki z udziałem ludzi a ma jeszcze parę godzin by dotrzeć do Przemyśla?
Witajcie.
Dzisiaj w nocy jechałem z Wrocławia TLK Rozewie. Orientuje się ktoś z Was, co za cyrk się dział dzisiejszej nocy na trasie jego przejazdu? Trachali skład na Oleśnicę, Kluczbork. Była zmiana kierunku jazdy. Ostatecznie do Gdańska Wrzeszcza przyjechałem przed 10-tą. Po drodze mijał Nas TLK Pirat Bielsko Biała - Świnoujście, i InterCity Karkonosze.
Ostatnio mój przykład "czynnik losowy" - pociąg IC Wawel do Krakowa zajechał z ponad 2,5 h opóźnieniem przez zerwanie trakcji w Tomaszowie Mazowieckim.
Witajcie. W temacie opóźnień sytuacja z wczoraj. Jechałem z ekipą TLK ARTUS z Katowic do Gdańska po Dreamstate. W Poznaniu 20 minut opóźniony, w Gdańsku Głównym złapał 30 minut. Mając weekendówkę złapałem na głównym TLK NEPTUN i pojechałem do Iławy Głównej, chcąc potem wrócić do Gdańska TLK MAŁOPOLSKA i niemiła niespodzianka - opóźnienie Małopolski pierw 56 minut i tak skakało i skoczyło do 180. Prawdopodobnie ktoś się rzucił pod niego bodaj w okolicach Ciechanowa. Ostatecznie komunikat, że odwołany i podróżnych zabierze EIC NORWID, który w Iławie miał 125 min w plecy i tak na weekendówce na TLK miałem okazję jazdy EIC. We Wrzeszczu przed 2.
Czekasz na pociąg? Sprawdzisz, gdzie utknął na aplikacji mobilnej PKP.
Nową aplikację mobilną z rozkładem jazdy pociągów o nazwie Portal Pasażera udostępniły PKP Polskie Linie Kolejowe - poinformowała w czwartek kolejowa spółka. Każdy użytkownik może śledzić aktualne położenie pociągu i ewentualne zmiany w podróży.
Co to się dziś stało, że Hetman z Lublina i Hrubieszowa skończył bieg w Przeworsku? Potem chyba był podczepiany do Porta Moravica i od Krakowa jako osobny skład opóźniony ok 130 min.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Czy wiecie gdzie sprawdzić punktualność HETMANA i ROZTOCZA na odcinku Hrubieszów/Zamość Stalowa Wola Rozw.? Infopasażer Archiver widzi tylko relacje podstawowe bez wagonów bezpośrednich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum