Wariant bazowy przyszłych RJP zakłada jedno połączenie nocne łączące Wrocław i Zakopane + połączenia dzienne co 4 (!) godziny.
Wow, super!
A czy można prosić o jakieś namiary na wgląd na ten wariant bazowy. Byłabym wdzięczna
Niestety nie da rady Na dzień dzisiejszy nie są znane kategorie tych pociągów, więc do czasu upublicznienia to tajemnica przedsiębiorcy Ale pytać można, postaram się odpowiedzieć
Na 2022 było zaplanowane uruchomienie połączenia Olsztyn - Żylina przez Warszawę i Katowice. Ciekawe czy się uda ten pociąg uruchomić, bo wiadomo że w związku z obecną sytuacją epidemiczną Rozewie wyleciało z części Słowackiej
Falipso
Propozycje do rozkładów jazdy składa się w rozkładowym koncercie marzeń.
A propo sensownego połączenia w Lublinie to powinni złączyć Szkunera i Hetmana. Powstała by wtedy komiczna mikolska relacja ale przynajmniej by była.
Aha i niech ktoś przypomni kiedy skończy się przydzielanie tras na 2022
Czy EIC z Warszawy do Zielonej Góry wróci w 2022 roku?
Po co? Teraz jest prawie dobrze... Lubuszanin bez łącznika do GW...i bez ZKA na odcinku Zbąszynek - ZG to było by bardzo dobrze. Swoją drogą kiedy koniec ZKA?
Mówią coś o marcu, ale patrząc jak idą prace na stacji w Babimoście (nawet nie ruszyły - widziałem osobiście w sylwestra) oraz w Sulechowie (z tego co przekazuje mi ciotka która dojeżdża tam do pracy - coś zrobili ale niewiele i obecnie nie dzieje się nic) to nie wróżę sukcesu... zwłaszcza, że od września 2021 do czerwca 2022 mają zamknąć ponownie Sulechów - Czerwieńsk z powodu remontu mostu na Odrze. Szczerze wydaje mi się, że ruch wróci właśnie dopiero w czerwcu 2022, nie widzę tego inaczej.
Co do Lubuszanina to pełna zgoda, do tego Zielonogórzanin mógłby jechać przez Konin a nie przez Gniezno (tamtędy mogłaby jeździć Warta z Poznania - komu się spieszy pojedzie EIC, przyjazd Zielonogórzanina do Warszawy jest zbyt późny).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum