Minister zagroził, że „zerwie jej program”. „Otwartym tekstem” zupełnie znika z anteny Telewizji Republika. Stankiewicz ujawnia nowe fakty!
23.09.2021 Telewizja Republika wycofała z emisji odcinek programu Ewy Stankiewicz „Otwartym tekstem” z ministrem Piotrem Naimskim o samobójczej polityce energetycznej prowadzonej przez rząd Mateusza Morawieckiego i negocjacjach w sprawie Zielonego Ładu prowadzonych przez ministra klimatu Michała Kurtykę. Po decyzji Tomasza Sakiewicza, redaktora naczelnego telewizji, nie tylko odcinek z Naimskim został zdjęty z anteny, ale cały program.
Wolność słowa i wolne media w praktyce. Po kilku niepoprawnych covidowo-politycznie słowach, jakie padły z ust aktorki Bożeny Dykiel na antenie TVN-u, stacja nie przyznaje się, że taki wywiad miał w ogóle miejsce.
To obraża inteligencję widzów. Zresztą nie tylko TVP robi takie żenujące materiały. Najbardziej mordercza pandemia w dziejach ludzkości, a na oddziałach covidowych dziennikarze robią wywiady z pacjentami bez masek. Ale to jest cyrk!
Ci pacjenci są głupi czy opłaceni? Obstawiam to drugie aczkolwiek nie wykluczam też pierwszego. Najbardziej mnie śmieszą wywiady z hospitalizowanymi nieszczepionymi, którzy wyrażają skruchę i namawiają innych do szczepień. Żenada do sześcianu!
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Dziś tekścik o najnowszym „arcydziele” Wojciecha Smarzowskiego: „Wesele”. Miałem tego nie oglądać, ale wpadł mi w łapę darmowy bilet do kina, więc stwierdziłem, że pójdę i napiszę recenzję. Do tej pory miałem do Smarzowskiego stosunek neutralny, a kilka filmów bardzo mi się podobało (pierwsze „Wesele”, „Dom Zły” czy „Wołyń”). Nawet ten nieszczęsny „Kler” nie był aż takim paszkwilem. Spodziewałem się więc, że negatywne opinie o „Weselu”, płynące z kręgów patriotycznych mogą być wyolbrzymione. Myliłem się. Film „Wesele” to jedna z najbardziej antypolskich rzeczy, jakie w życiu widziałem. Zastosowany zabieg socjotechniczny jest dobrze znany: bohaterowie, grający Polaków są odrażający, prostaccy i antypatyczni, a w podtekście są oni „reprezentacyjni” dla całego narodu, przez co „Polskość” jest synonimem słowa „spierdolenie”. Ponadto, Polakom przypisywana jest wiodąca wina w zabijaniu Żydów w holokauście. Zacznijmy od tego, co w tym filmie było, w punktach...
W „Wyborczej” oskarżają żołnierzy o pijaństwo. „Palnijcie się w łeb na tej Czerskiej”
„Gazeta Wyborcza” przeprowadziła wywiad, którego główną tezą było to, że „na granicy istnieją już polskie obozy śmierci". W innym z tekstów opublikowanych w weekend napisano, iż polscy żołnierze okradają imigrantów i zaopatrują się w alkohol. Gdy Putin i Łukaszenka sprowadzili pierwszych imigrantów, to w redakcji Adama Michnika apelowano: „Obalmy zasieki na granicy”. Fala krytyki za taką postawę wylewa się więc już nawet pod tekstami na ich portalu.
A propos, zauważyliście jak PRESStytuki z mediów głównego ścieku naciskają na rząd, żeby ten wprowadził wreszcie zamordyzm sanitarny, najlepiej na wzór austriacki? Ostatnio rzecznik Ministerstwa Zdrowia wręcz nie może się opędzić od małych Hitlerków z TVN, Polsatu, Radia ZET itp. medialnych szczujni. Tutaj przykład z ostatnich godzin jak funkcjonariusz RMF dociska wiceministra zdrowia:
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
30 przykładów dlaczego Onetu, TVN i „Wyborczej” nie należy wpuszczać na granicę
Mamy do czynienia z niebezpieczną wojną hybrydową. Tymczasem pracownicy „Gazety Wyborczej” kolportowali informacje białoruskiej propagandy, że polscy żołnierze biją i okradają imigrantów oraz nadużywają alkoholu. Apelowali, by państwo Polskie „przestało istnieć” i twierdzili, że nasze służby „wyrzuciły dzieci na śmierć do lasu”. W tym samym czasie byli pracownicy „GW” próbowali nielegalnie przemycać imigrantów. – Czy to tortury? – pytali swoich gości o wydarzenia na granicy prowadzący w TVN i milczeli, gdy Straż Graniczną nazywano w ich studiu „psami”. Pracownicy Onetu mają już z kolei zarzuty, bo nie tylko przebywali na terenie objętym zakazem, ale robili tam zdjęcia i filmy.
Bajka dla potłuczonych w reportażu TVN24: Imigrant płynął sześć dni w lodowatej wodzie, nie pił, nie jadł i przeżył
W poniedziałek (22.11.2021) TVN24 wyemitował reportaż Katarzyny Lazzeri pt. „Podlasie. Granica światów”. Jedną z bohaterek reportażu jest Katarzyna Wappa, mieszkanka Hajnówki pomagająca migrantom na granicy polsko-białoruskiej.
W rozmowie wyemitowanej na antenie TVN24Go Wappa opowiedziała następującą historię: jeden z migrantów został wepchnięty przez Białorusinów do rzeki, płynął sześć dni w lodowatej wodzie, nocami wychodził na brzeg, gdzie bał się rozpalić ognisko, więc szedł, żeby się rozgrzać. Przez cały ten czas nie jadł, nie pil i nie spał. Aktywiści spotkali go i udzielili mu pomocy, a on ruszył w dalszą drogę i dzwonił do Wappy, żeby jej powiedzieć, że boi się, a ona zapewniała go: „Jestem z Tobą”.
Bajka dla potłuczonych w reportażu TVN24: Imigrant płynął sześć dni w lodowatej wodzie, nie pił, nie jadł i przeżył
Z kolejnej relacji wynika, że w okolicach Warszawy wskoczył do Wisły i płynął dwa tygodnie do Gdańska. Tam na plaży nie rozpalał ogniska, bo bał się, że ktoś go zauważy, więc przez trzy dni biegał po lesie, aby się rozgrzać i wysuszyć. Jak już był suchy, wskoczył do Bałtyku i popłynął w stronę Niemiec. Cały czas miał naładowany telefon, żeby mieć kontakt z TVN24.
_________________ Bądź szczery, a wyzwą cię od chamów i prostaków.
TVN podważa atak na polskich żołnierzy. „Łukaszenka nie potwierdził” - komentują Internauci
Mieliśmy już „ocieplanie” wizerunku Władimira Putina i ataki na polski rząd, a ostatnio historię pływającego przez 6 dni w Bugu Ibrahima. A jednak stacji TVN kolejny raz udało się zaskoczyć widzów. Materiał „Faktów” z informacją rzeczniczki Straży Granicznej o zaatakowaniu polskich funkcjonariuszy petardami Katarzyna Kolenda-Zaleska skwitowała słowami: „Informacji nie możemy zweryfikować”. „Dopóki pracownicy TVN nie policzą osobiście petard, jedynym wiarygodnym źródłem pozostają dla nich służby białoruskie” – można przeczytać wśród komentarzy internautów.
Z obrzydzeniem obejrzałam ostatni magazyn śledczy Anity Gargas, w którym ujawniła ona uczucie jakim Adam Michnik, redaktor naczelny Gazety Wyborczej, darzył gen. Jaruzelskiego, dyktatora stanu wojennego. Dlaczego oglądałam ten materiał z obrzydzeniem? Dlatego, że na portalu www.wyborcza.pl pod tym tytułem jest dopisek „Nie ma wolności bez Solidarności”.
Teraz już wiem o jaką solidarność chodzi Gazecie Wyborczej i jej red. naczelnemu. To solidarność z dyktatorem stanu wojennego, pachołkiem Rosji. Na filmie Michnik siedząc na kanapie obok gen. Jaruzelskiego bez zająknięcia wyznaje do kamery (wiedząc, że jest nagrywany):
„Ja go po prostu kocham! Ja go kocham!”
Scena ta pozwala lepiej zrozumieć wszystkie akcje Gazety Wyborczej i jej środowiska. Wymienię niektóre:
- Troska o sprawców zbrodni komunistycznych, a nie o ich ofiary.
- Akcja: zapal znicz na grobach Rosjan.
- Popieranie Strajku Kobiet oraz dewastowania przez jego uczestników elewacji kościołów.
- Popieranie i nagłaśnianie antypolskiej narracji, zgodnej z narracją Łukaszenki w sprawie wojny hybrydowej na granicy polsko-białoruskiej.
Każdy z tych punktów byłby dziś bliski gen. Jaruzelskiemu i jego huncie wojskowej sterowanej z Moskwy.
Żal tylko tych biednych i naiwnych ludzi, którzy kupują Gazetę Wyborczą, którzy biorą udział w jej akcjach. Niech ten reportaż da im do myślenia. Choć nie sądzę, że wyznawcy Michnika kiedykolwiek przejrzą na oczy (patrz: załącznik).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum