No oby tak się stało, dziś w sumie 4 razy przejeżdżałem pod estakadą i za każdym razem byłem zdziwiony czemu tu się nic nie robi?!
Na Zabobrzu wielu uczniów z regionu chodzi do szkół, a też nie mało studentów wynajmuje mieszkania. Tam już jakiś czas temu powinien był powstać przystanek, no ale lepiej późno niź wcale.
Sugestia z mojej strony: warto by tam było założyć monitoring, bo nowy przystanek (o ile zrobią) może szybko albo paść ofiarą wandali albo ulubionym miejscem różnego elementu.
_________________ W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
Polska urbanistyczna specjalność. W każdym mieście jest jakieś blokowisko postawione w latach 70., obok którego przebiega linia kolejowa, na której zaplanowano przystanek, ale jakoś tak... nic z tych planów nie wynika. Oława, Jelenia Góra, Radom, Ursus Niedźwiadek, Lublin - os. LSM, Kielce Północ, Płock Międzytorze, Olsztyn - os. Dajtki, Łódź - przy ul. Przybyszewskiego, na Retkinii, Polesiu... Ze wszystkich projektów powstał jedynie przystanek Siedlce Zachód. W tym tempie sprawa będzie rozwiązana za jakieś 500 lat. A na pewno osiedla z wielkiej płyty rozlecą się wcześniej.
morpheo -Usunięty- Gość
Wysłany: 15-07-2008, 11:28
KaBe napisał/a:
Ze wszystkich projektów powstał jedynie przystanek Siedlce Zachód. W tym tempie sprawa będzie rozwiązana za jakieś 500 lat.
No nie mów, Legnicę Piekary jakoś komuna zdążyła postawić ;-)
KaBe napisał/a:
A na pewno osiedla z wielkiej płyty rozlecą się wcześniej.
Istnieje grupa specjalistów, która twierdzi, że te osiedla wytrzymają ze 300 lat.
Prawda leży pewnie po środku - zależy, na ile stosowano przy budowie osiedla materiały przewidziane w projekcie. Wiadomo, że jeżeli sypali więcej piasku, niż cementu (bo cement szedł na budowę domków na skraju blokowiska) osiedle długo nie postoi. [eot]
I to jest chlubny przykład, że czasami było możliwe zbudować od razu. Chodziło mi o te miejsca, gdzie przystanek został zaprojektowany, ale budowę odłożono "na potem". Z tych planów naprawdę nic nie powstało.
W dniach od 23 (godz 7.30) do 28 (14.00) marca z powodu prac na przejeździe kolejowym miedzy Nowogrodźcem a Zebrzydową. Ulegnie zmianie rozkład jazdy pociągów. Wszystkie pociągi będą na odcinku Nowogrodziec- Zebrzydowa na KKS. Niestety zmiana nie oszczędziła pozostałej części lini i rj na odcinku Jelenia Góra- Nowogrodziec będzie dość zmieniony. Wogóle nie pojedzie pociąg 8835 Jelenia Góra- Bolesławiec (15.52) czy 8032 Bolesławiec- Jelenia Góra 13.30. Nie będzie podstawiony za ten kurs KKS. Poza tym pociąg 8831 Jelenia Góra- Legnica będzie odjeżdżał z Jeleniej Góry o 5.16. pozostałe pociągi z JG bez zmian natomiast są dość istotne zmiany w drodze powrotnej, do JG. Ruch towarowy do Rakowic Wielkiech również będzie w najbliższym tygodniu prowadzony przez Wleń, Lwówek Śl.
_________________ Województwo Dolnośląskie nie kończy się na Wrocławiu, walczmy o połączenia do innych miast regionu!!!
. Wogóle nie pojedzie pociąg 8835 Jelenia Góra- Bolesławiec (15.52) czy 8032 Bolesławiec- Jelenia Góra 13.30. Nie będzie podstawiony za ten kurs KKS.
Dlaczego odwołany zostanie pociąg o 15:52 z Jeleniej Góry, który przecież odwozi uczniów i pracowników do domu. Kto zatwierdził taki absurdalny rozkład?
Dlaczego odwołany zostanie pociąg o 15:52 z Jeleniej Góry, który przecież odwozi uczniów i pracowników do domu. Kto zatwierdził taki absurdalny rozkład?
nie wiem kto go zatwierdził ale wiem że ludzie są bardzo niezadowoleni mówią tydzień przeżyjemy ale żeby to był tydzień a nie wieczność.
_________________ Województwo Dolnośląskie nie kończy się na Wrocławiu, walczmy o połączenia do innych miast regionu!!!
Czy ktoś wie dlaczego dziś, w okolichach godziny 12.00 (akurat przejeżdżałem tamtędy pociągiem Gorlitz- Wrocław) tor z Zebrzydowej do Nowogrodźca był prawdopodobnie zamknięty , bo na środku toru zaraz za stacją była ustawiona czerwona tabliczka? Dodam, że na stacji Zebrzydowa stał SA 134 Bolesławiec- Jelenia Góra
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum