no bo po co drukować dowody na propagandę i oszustwo
to już ustalono dawno
ale w wersji elektronicznej też tabele obciążają
....
lepiej zmieniać bez pozostawiania śladu
UTK: to zarządca infrastruktury odpowiada za rozkład jazdy
To zarządca, na podstawie otrzymanych wniosków o przydzielenie zdolności przepustowej opracowuje rozkład jazdy pociągów – poinformował „Kolejowy Portal” Tomasz Frankowski rzecznik Urzędu Transportu Kolejowego w odniesieniu do wypowiedzi wiceprezesa PKP PLK jakoby to przewoźnicy byli odpowiedzialni za chaos na kolei poprzez uruchomienie za dużej liczy pociągów.
Tradycyjnie w całej Europie roczny rozkład jazdy pociągów zmienia się w każdą drugą niedzielę grudnia. Proces jego przygotowywania trwa natomiast ponad rok.
Jakiś czas temu usunęli też możliwość sprawdzenia w jednym miejscu wszystkich na daną chwilę opóźnień pociągów na całej sieci. Gdy wysłałem maila z pytaniem DLACZEGO to oczywiście mi nie odpowiedzieli tylko wypchali się tekstem że jeśli jestem zainteresowany opóźnieniem danego pociągu czy opóźnieniami dla danej stacji to wciąż jest taka możliwość
Autobusowych linii dowozowych nie będzie w Portalu Pasażera PKP PLK
Zarządca infrastruktury kolejowej odmówił samorządom wprowadzenia do systemu z rozkładem jazdy autobusowych linii dowozowych. Komunikacja drogowa będzie wykazywana w wynikach wyszukiwania na Portalu Pasażera tylko wtedy, gdy pełni rolę zastępstwa za pociąg. PKP PLK tłumaczą, że do publikowania godzin odjazdów innych środków transportu spółka nie jest zobligowana prawnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum