Od momentu inauguracji współpracy w listopadzie 2022 roku, Koleo i PKP Intercity sprzedało wspólnie ponad 4 miliony biletów. Ten rekordowy wynik potwierdza, że to partnerstwo ma ogromny potencjał i spełnia oczekiwania pasażerów. Dostarcza wygodne i atrakcyjne rozwiązania w podróżach kolejowych.
Znacznie spada rola kas w systemie sprzedaży biletów PKP Intercity. Już teraz 75 proc. klientów korzysta z możliwości opłacenia przejazdu za pośrednictwem kanałów zdalnych. Zgodnie z przewidywaniami przewoźnika w ciągu dwóch lat osiągnięty może zostać nawet poziom 90 proc. biletów kupowanych w sieci.
PKP Intercity uruchomiło system e-IC 2.0 w wersji beta
PKP Intercity rusza z nowym systemem sprzedaży. e-IC 2.0 to pakiet rozwiązań funkcjonalnych i graficznych, które sprawiają, że zakupy na stronie przewoźnika są bardziej intuicyjne i wygodne. Nowy system od 11 października jest dostępny w wersji beta.
Kupiliśmy bilet w nowym systemie PKP Intercity. Co się zmieniło?
PKP Intercity umożliwia już zakup biletów poprzez nowy system sprzedaży biletów e-IC 2.0. Operator zachęca do zakupów poprzez niego, ale czeka też na uwagi od klientów do wersji beta systemu. My postanowiliśmy kupić przez niego bilet i podzielić się z Wami spostrzeżeniami.
Blokada sprzedaży na pociągi do/z Berlina na przejazdy od 29.11.
Czy ktoś wie, kiedy mniej więcej to mogą ściągnąć? chciałbym kupić łączony bilet ICE-EC Wawel via Berlin i nie wiem, czy czekać, czy dzielić i kupic ICE w promocyjnej póki się da...
PKP Intercity zapowiada więcej pociągów objętych graficzną rezerwacją miejsc
Od 10 grudnia PKP Intercity będzie zwiększało systematycznie liczbę połączeń, w których podróżni będą mogli wybrać miejsce ze schematu graficznego. Docelowo opcja wyboru miejsca ma być dostępna dla wszystkich połączeń krajowych przewoźnika.
Do 174 już udostępnionych połączeń obsługiwanych składami wagonowymi z tą funkcją dołączy kolejnych ponad 50.
Graficzna rezerwacja to bardzo fajna funkcjonalność, ma niestety taki problem, że nie wszystkie wagony mają zgodny układ miejsc. Mnie ostatnio zdarzyło się, że zamiast wagonu z miejscami dla osób niepełnosprawnych 168A, który był na rezerwacji biletu, jechał 111Arow w wersji inwalidzkiej. Dzięki temu zamiast jechać przodem, jechałem tyłem.
Od 21 listopada 2023 r. pasażerowie korzystający z aplikacji mobilnej PKP Intercity mogą zakupić za jej pośrednictwem bilety okresowe wraz z pobraniem do nich rezerwacji. Oferta dotyczy wybranych wariantów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum