Od momentu inauguracji współpracy w listopadzie 2022 roku, Koleo i PKP Intercity sprzedało wspólnie ponad 4 miliony biletów. Ten rekordowy wynik potwierdza, że to partnerstwo ma ogromny potencjał i spełnia oczekiwania pasażerów. Dostarcza wygodne i atrakcyjne rozwiązania w podróżach kolejowych.
Znacznie spada rola kas w systemie sprzedaży biletów PKP Intercity. Już teraz 75 proc. klientów korzysta z możliwości opłacenia przejazdu za pośrednictwem kanałów zdalnych. Zgodnie z przewidywaniami przewoźnika w ciągu dwóch lat osiągnięty może zostać nawet poziom 90 proc. biletów kupowanych w sieci.
PKP Intercity uruchomiło system e-IC 2.0 w wersji beta
PKP Intercity rusza z nowym systemem sprzedaży. e-IC 2.0 to pakiet rozwiązań funkcjonalnych i graficznych, które sprawiają, że zakupy na stronie przewoźnika są bardziej intuicyjne i wygodne. Nowy system od 11 października jest dostępny w wersji beta.
Kupiliśmy bilet w nowym systemie PKP Intercity. Co się zmieniło?
PKP Intercity umożliwia już zakup biletów poprzez nowy system sprzedaży biletów e-IC 2.0. Operator zachęca do zakupów poprzez niego, ale czeka też na uwagi od klientów do wersji beta systemu. My postanowiliśmy kupić przez niego bilet i podzielić się z Wami spostrzeżeniami.
Blokada sprzedaży na pociągi do/z Berlina na przejazdy od 29.11.
Czy ktoś wie, kiedy mniej więcej to mogą ściągnąć? chciałbym kupić łączony bilet ICE-EC Wawel via Berlin i nie wiem, czy czekać, czy dzielić i kupic ICE w promocyjnej póki się da...
PKP Intercity zapowiada więcej pociągów objętych graficzną rezerwacją miejsc
Od 10 grudnia PKP Intercity będzie zwiększało systematycznie liczbę połączeń, w których podróżni będą mogli wybrać miejsce ze schematu graficznego. Docelowo opcja wyboru miejsca ma być dostępna dla wszystkich połączeń krajowych przewoźnika.
Do 174 już udostępnionych połączeń obsługiwanych składami wagonowymi z tą funkcją dołączy kolejnych ponad 50.
Graficzna rezerwacja to bardzo fajna funkcjonalność, ma niestety taki problem, że nie wszystkie wagony mają zgodny układ miejsc. Mnie ostatnio zdarzyło się, że zamiast wagonu z miejscami dla osób niepełnosprawnych 168A, który był na rezerwacji biletu, jechał 111Arow w wersji inwalidzkiej. Dzięki temu zamiast jechać przodem, jechałem tyłem.
Od 21 listopada 2023 r. pasażerowie korzystający z aplikacji mobilnej PKP Intercity mogą zakupić za jej pośrednictwem bilety okresowe wraz z pobraniem do nich rezerwacji. Oferta dotyczy wybranych wariantów.
PKP Intercity – bilety dostępne w aplikacji jakdojade
Od 12 grudnia 2023 roku, użytkownicy aplikacji Jakdojade zyskali możliwość zakupu biletów PKP Intercity bezpośrednio przez aplikację. Wprowadzenie tej funkcji było możliwe dzięki umowie podpisanej 13 października między PKP Intercity a właścicielem platformy.
Graficzna rezerwacja miejsc we wszystkich pociągach PKP Intercity!
PKP Intercity, zgodnie z obietnicą złożoną pasażerom, z końcem 2023 roku wprowadziło graficzną rezerwację miejsc we wszystkich pociągach krajowych przez siebie uruchamianych, niezależnie od ich kategorii czy relacji.
Graficzna rezerwacja miejsc w pociągach PKP Intercity dostępna na stronie KOLEO
Rano informowaliśmy, że PKP Intercity wprowadziło możliwość wyboru miejsc za pomocą schematu graficznego we wszystkich swoich pociągach. Po południu KOLEO potwierdziło, że ta sama funkcja jest już dostępna dla użytkowników ich platformy.
PKP Intercity kontynuuje rozwój aplikacji mobilnej
Aplikacja PKP Intercity to coraz chętniej wybierany przez pasażerów kanał sprzedaży. W 2023 r. zakupiono za jej pośrednictwem blisko 3 mln biletów. Od 8 stycznia br. zyskuje nowe funkcjonalności, które ułatwią podróżowanie pasażerom posiadającym bilety okresowe i Karty Intercity przeznaczone dla firm.
Czy pobiera ktoś może przez e-IC miejscówki do sieciówki?
Ostatnio mam problem z pobraniem miejscówki. Zawsze brałem kilka (oczywiście na różne połączenia i dni) i było wszystko ok a teraz wystawiło mi jedną i już nie mogę pobrać żadnych innych.
Wie ktoś co jest grane?
_________________ 2012/18- 205 476 km
2019- 69 888 km
2020- 50 138 km
2021- 50 251 km
2022- 18 455 km
2023 -27 051
2024 -25 164
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum