Wysłany: 20-01-2014, 12:02 Linia Węgliniec - Horka
Bede w rozkladu jazdy 2014/2015 tez ruch osobowy Dresden Horka - Wiegliniec - Boleslawiec po zakonczeniu remontu? Bede ogolnie lepsze lanczenie s Dresdnem i Wroclawiem pod sieci trakcijnej?
Mam pytanie do zorientowanych-PIC zamierza uruchomić po 2019 pociąg EC relacji .... Wrocław-przejście graniczne Bielawa Dolna-Horka- ... (wpisałem kropki na początku i końcu ponieważ niewiadomo w jakiej relacji).Zainteresowało mnie gdzie nastąpi wymiana maszynistów?Jak dotąd wymiana następowała na pierwszej stacji granicznej np.Frankfurt nad Odrą w przypadku PIC lub Görlitz w przypadku KD.Nie wiem jak to jest na przejściu Pasow-Szczecin Gumieńce.Między Bielawą Dolną a Horką nie ma zadnego miasta,wsi,przystanku więc jak?
i po co zmiana maszinistow na granici panstwowej. Dresden - Praha jezdzi czeski maszinist na cialym kawallku i tak samo Praha - Katowice. musze duzo znac, jazyku, przedpisow i znakomstwo szlaku......
ma ktos informacje o linie Horka - Boleslawiec? jest nowoczesnie pod sieci trakcijnej dlja ruchu towarowego. Niemam nastempne informacje kde jest styk 3/15 kV i czi bede tez ruch osobowy? prosze kogos o zprawe.
[ Dodano: 13-01-2019, 06:09 ]
Lokomotywy 180 DB znajdują się w Přerov. Sprytna osoba prywatna może obsługiwać transport pasażerski Wrocław - Lipsk / Drezno.
Polska – Niemcy: Duży ruch na trasie Węgliniec – Horka
Niemal dekadę po odbudowie granicznego mostu na Nysie Łużyckiej wykorzystanie międzynarodowej linii 295 przez Bielawę Dolną pozostaje bardzo wysokie. Znaczenie odcinka ma jeszcze wzrosnąć, bo od grudnia będzie on wykorzystywany w codziennym całorocznym ruchu pasażerskim. Swoje pociągi uruchomi tam PKP Intercity.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum