Był też materiał TVP3 Warszawa. W Mławie Miasto jest przejście górą wiaduktem z nieczynną windą, a w Mławie tunelem. Rzekomo też są różne wysokości peronów, w co akurat jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Może dlatego że pociągi regionalne jak sama nazwa wskazuje są stworzone do ruchu regionalnego? a może dlatego że przewoźnicy nie mają tyle taboru aby obsłużyć to do czego zostali stworzeni fanaberią był np pociąg KW Bursztynek....zaczyna się szkoła...tłok jest niemiłosierny a oni będą się pchać gdzieś w Polskę...zamiast zapewnić dobrą podróż mieszkańcom regionu. Jeszcze jedno...zamiast stworzyć dobry rozkład koleje regionalne i IC to ma być walka na własnym podwórku? z tego skorzystają inni....ale co ja tam wiem lepiej dać zrobić Rego Jet
Mogą wjechać 30 km bez uzyskania zgody/finansowania sąsiedniego regionu. Tak zapisano w ustawie.
Jeśli się dogadają i współfinansują, to nie ma problemu i jeżdżą jak np. z Bydgoszczy czy Gdyni do Olsztyna.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
No już od września EU07 na próbnych jazdach śmiga do Giżycka, więc możliwe że IC pojedzie już pod prądem. Z PR gorzej bo dalej z Olsztyna nie mogą dojechać, a dogadanie się z Podlaskim to jest kosmos, na którego nikogo tam nie stać.
PKP Intercity utrzymają połączenie do Rawy Ruskiej
Od kilku dni PKP Intercity są jedynym przewoźnikiem pasażerskim wykorzystującym przejście graniczne Hrebenne – Rawa Ruska. Po wycofaniu się SKPL z obsługi kursów na Ukrainę narodowy operator nie zamierza wprowadzać istotnych zmian w swojej ofercie. W rozkładzie pozostanie więc IC „Wisłok”, zapewniający dojazd z Warszawy do Lwowa z przesiadką na pociąg szerokotorowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum