Żeby to jeszcze trafiło do bezmózgich analfabetów bez wykształcenia obsługujących stronę PKP Intercity, którzy nie potrafią posługiwać się poprawną polszczyzną, robią błędy gramatyczne w komunikatach, a na dodatek z "Danubiusa" zrobili... "Danabiusa"
Nocne „Karkonosze” do Warszawy zostaną na okrężnej trasie przez Opoczno
W kolejnym rocznym rozkładzie jazdy zostanie zachowana nowa trasa przejazdu nocnego pociągu „Karkonosze” ze Szklarskiej Poręby i Jeleniej Góry do Warszawy. Na końcowym odcinku Łódź – Warszawa pasażerowie wciąż będą odbywać podróż okrężną drogą przez Tomaszów Mazowiecki i Opoczno Płd. Ma być to kompromis, który pozwala na dogodny dojazd do pracy w stolicy.
A zmieszczą się ci ludzie do pracy w tych trzech wagonikach?
[ Dodano: 29-10-2025, 14:54 ]
Noema napisał/a:
...Baltic Express z Gdyni do Pragi będzie świętował w grudniu swój roczek. Będą dwie zmiany. Po pierwsze wagon sypialny i kuszetka mają być na stałe w nocnym pociągu (obecnie nie ma żadnego...), po drugie – nocny pociąg pojedzie przez Toruń i Iławę. Byłem orędownikiem tej zmiany, bo pociąg ten do Trójmiasta przyjeżdża po prostu za wcześnie, a przez nieznaczne wydłużenie trasy może obsługiwać ważny z punktu widzenia Toruń i Mazury Zachodnie (Iława). Ale właśnie zobaczyłem rozkład jazdy. Co tam mamy? Zamiast o skandalicznej 4:53 pociąg ten dojedzie do Gdańska na… 5:33. To naprawdę cudowna pora, by się obudzić i pójść na zwiedzanie Trójmiasta, zwłaszcza wiosną, jesienią, albo zimą... (sarkazm...). Nieco lepiej ma Gdynia (przyjazd na 6 rano...
No i jeszcze jedna zmiana, nie będzie łączony z Rozewiem z Przemyśla a konkretniej, że Wrocław stracił wakacyjne połączenie z Helem.i ciągle nie rozumiem dlaczego, napewno nie chodzi o manewry we Wrocławiu bo i tak znowu będzie miał postój prawie godzinny ,a opóźnienia na helskiej były i będą
Łódzki samorząd regionalny dofinansuje dodatkowe pociągi do Bydgoszczy i wybranych miast w województwie mazowieckim. Nowe połączenia obsłuży zarówno Łódzka Kolej Aglomeracyjna, jak i Polregio. Zmiany będą wchodzić w życie w grudniu tego i czerwcu przyszłego roku.
Dziś znajoma osoba dostała informacje z RegioJet, że PKP PLK zamierza ogłosić nowy Rozkład Jazdy pociągów około 20 go listopada, stąd brak możliwości kupna biletów na nowe połączenia tej spółki... Ja jednak myślę, że to nastąpi znacznie wcześniej
23.11 to już muszą wrzucić plakaty i SRJP. IC na 30 dni naprzód musi mieć możliwość sprzedaży biletów. RegioJet to chyba będzie od razu sprzedawać na całą korektę aż do marca?
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Przyczyna: „Rynek Kolejowy" poprosił we wtorek o komentarz w związku z brakiem możliwości sprzedaży biletów. RegioJet tłumaczy, że powodem jest przesunięcie przez PKP PLK terminu zarządzenia nowego rozkładu jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum