Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
Frekwencja w dolnośląskich pociągach
Autor Wiadomość

Stella Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 08-12-2025, 15:09    Odpowiedz z cytatem

Tym razem trochę nietypowo.

Pociągi IC do Lipska jeszcze nie ruszyły, a już mają duże obłożenie. Kupiłam dziś bilet na 20 grudnia i na rezerwacji graficznej ze zdziwieniem zobaczyłam, że już prawie połowa miejsc w popołudniowym pociągu do Lipska jest zarezerwowana (screen w załączniku).

Zapowiada się, że frekwencja w tych pociągach będzie bardzo wysoka.

PS. Bilety IC na trasę Wrocław - Bolesławiec są po 9,00 zł.

rezerwacja.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 26 raz(y) 164.36 KB

krzysztoff Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-12-2025, 17:52    Odpowiedz z cytatem

Chyba właśnie osoby jadące za 9zł w regionie nabijają tę frekwencję, bo ja wbiłem relację Wegliniec-Lipsk, czyli ile osób realnie ruszy do Niemiec i w tym samym wagonie praktycznie pustki a okres przedświąteczny. Ale pokazuje to coś innego. Potrzebujemy nie cudów na kiju do Lipska (dopóki Niemcy nie zrobią Goerlitz-Drezno pod prądem, czyli z jakieś 30 lat), tylko normalnie pociągów Zgorzelec-Przemyśl jak za starych czasów wraz z rozsądną ofertą na odcinku Zgorzelec-Wrocław.

lipsk.jpg
Lipsk
Pobierz Plik ściągnięto 25 raz(y) 103.44 KB

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

aanniiaa Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 09-12-2025, 12:03    Odpowiedz z cytatem

Stella napisał/a:
Tym razem trochę nietypowo.

Pociągi IC do Lipska jeszcze nie ruszyły, a już mają duże obłożenie. Kupiłam dziś bilet na 20 grudnia i na rezerwacji graficznej ze zdziwieniem zobaczyłam, że już prawie połowa miejsc w popołudniowym pociągu do Lipska jest zarezerwowana (screen w załączniku).

Zapowiada się, że frekwencja w tych pociągach będzie bardzo wysoka.

PS. Bilety IC na trasę Wrocław - Bolesławiec są po 9,00 zł.

Frekwencja jest (i będzie) dobra do Węglińca. Zobaczcie ile osób wspomnianym przez Ciebie pociągiem wjedzie do Niemiec (a jest to pociąg z Przemyśla do Lipska w poranek w sobotę przez feriami świątecznymi, czyli w teorii absolutny szczyt przewozowy)...

ebilet.png
Pobierz Plik ściągnięto 17 raz(y) 55.1 KB

Powrót do góry

Noema Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 09-12-2025, 15:16    Odpowiedz z cytatem

aanniiaa, pociąg to nie samolot. Większość pasażerów bilet kupuje w dniu wyjazdu, ewentualnie dzień przed wyjazdem. Sama tak robię.

Okres przedświąteczny to szczyt przewozowy, ale raczej w przeciwnym kierunku, tzn. z Niemiec do Polski. Po świętach jest odwrotnie.

Ocenianie frekwencji w pociągu, który jeszcze nawet nie wyjechał na tory i gdy nowe połączenie nawet nie zdążyło się rozpromować, na dodatek kilkanaście dni naprzód zakrawa na jakąś schizofrenię.

Sądzę, że pociągi do/z Lipska będą hitem przewozowym, a w dniu wyjazdu mogą być problemy z kupnem biletu ze względu na 100-proc. frekwencję. Wróżę to już od dawna:

https://infokolej.pl/viewtopic.php?p=413398#413398

Czas pokaże, kto ma rację. Ja czy malkontenci.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

aanniiaa Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 09-12-2025, 16:31    Odpowiedz z cytatem

Ależ ja nie jestem "malkontententką", bo dla mnie ten pociąg jest rewelacyjny - dosyć regularnie jeżdżę pociągiem z przesiadką na trasie Kraków - Bolek Smile W jednym tylko nie masz racji (twarde statystyki temu przeczą, naprawdę) - z uwagi na system taryfowy w pociągach międzynarodowych większość podróżnych kupuje bilety z wyprzedzeniem, nawet Interrailowcy i inne podobne grupy, bo zwyczajnie jest dużo taniej. Osoby kupujące bilety na ostatnią chwilę są ilością marginalną.
BTW - ten pociąg do Lipska daje mi nawet bardzo fajną opcję dojazdu z Krakowa do Szwajcarii z jedną tylko przesiadką Zg
Powrót do góry

Noema Płeć:Kobieta
Sponsor

PostWysłany: 09-12-2025, 23:40    Odpowiedz z cytatem

aanniiaa, ale ja miałam na myśli wszystkich pasażerów, nie tylko tych podróżujących za granicę. Pociągi międzynarodowe są dla wszystkich, również dla tych, którzy pokonują odcinki krajowe. A tu, jak pokazała Stella, zainteresowanie pociągami do/z Lipska będzie ogromne, zwłaszcza na odcinku Wrocław - Węgliniec, gdzie oferta KD jest niewystarczająca (pociągi wiecznie przepełnione), a bilety dużo droższe niż w IC.

Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Powrót do góry

Stella Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 10-12-2025, 11:05    Odpowiedz z cytatem

Wczoraj wracałam z Wrocławia pociągiem IC "Łużyce". We Wrocławiu wsiadło ok. 30-40 osób, mniej więcej tyle samo wysiadło w Bolesławcu. Mimo iż pociąg IC był opóźniony, to chyba nikt nie skusił się na planowo odjeżdżający pociąg KD do Zgorzelca.

Za bilet zapłaciłam 9,00 zł.

bilet.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 11 raz(y) 92.38 KB

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster

PostWysłany: 10-12-2025, 23:36    Odpowiedz z cytatem

Stella, musiałaś wczoraj coś nie doszacować, bo byłem dziś na dworcu po żonę wracającą z Warszawy i na ten pociąg IC do Zgorzelca czekało z 80 osób, jeśli nie więcej. Nawet się zdziwiłem, że aż tyle ludzi jeździ z Wrocławia tym pociągiem.

Strona 175 z 175 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 173, 174, 175
Odpowiedz do tematu