Jak już jesteśmy w Paryżu to przy okazji się zapytam, czy na dworcach Gare de l'Est i Gare du Nord są jakieś bramki przy wchodzeniu/wychodzeniu z peronów? Albo w ogóle czy są jakieś przy wejściu na dworzec?
Nie ma żadnych bramek na dworcach SNCF , takie są tylko w metrze i w RER.
We Francji często na dworcach przed wejściem na peron jest kontrola biletów i do pociągu wpuszcza się tylko tych pasażerów, którzy mają ważny bilet. Jednak w Paryżu to zanika...zbyt wielu podróżnych.
kolego Iktorn ale nie rozumiesz! ja potrzębuje tego interrail gdyż nawet gdy będe w amsterdamie to z niego pojade na bilecie interrakil do Paryża, później na pn i na pd Francji , a później jakoś muszę wrócić i ten bilet ułatwi mi życie i dlatego się pytam skoro już kupuję ten bilet to po co płacić za cały bilet na Kipeure skoro mogę tylko kupić bilet ndo stacji granicznej i dalej użyć interrail?
Tyle, że w promocji może być taniej niż InterRail, warto się zorientować, bo może okaże się, że na ten pociąg jest tylko zniżka 50% i przyjdzie Ci zapłacić z 50 euro.
no ok to przypuśćmy dojadę Kiepurą za 26 Euro do amsterdamu za osobę.. teraz do Paryża dojadę Thalys w 3h.. tylko ktoś się orientuje ile musiałbym dopłacić do biletu interrail za ten pociąg? w ogole jest strona, gdzie mogę się sam dowiedzieć ile musze dopłacić na poszczególne pociągi?
Bezpośrednie połączenia kolejowe między Warszawą, Berlinem a Paryżem? Podpisano deklarację.
- Chcielibyśmy ustanowić połączenia (kolejowe - red.) między Warszawą, Berlinem a Paryżem, (...) utworzyć połączenia bezpośrednie - powiedział na konferencji szef polskiego resortu infrastruktury Dariusz Klimczak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum