Pociągi IC do Lipska jeszcze nie ruszyły, a już mają duże obłożenie. Kupiłam dziś bilet na 20 grudnia i na rezerwacji graficznej ze zdziwieniem zobaczyłam, że już prawie połowa miejsc w popołudniowym pociągu do Lipska jest zarezerwowana (screen w załączniku).
Zapowiada się, że frekwencja w tych pociągach będzie bardzo wysoka.
PS. Bilety IC na trasę Wrocław - Bolesławiec są po 9,00 zł.
Chyba właśnie osoby jadące za 9zł w regionie nabijają tę frekwencję, bo ja wbiłem relację Wegliniec-Lipsk, czyli ile osób realnie ruszy do Niemiec i w tym samym wagonie praktycznie pustki a okres przedświąteczny. Ale pokazuje to coś innego. Potrzebujemy nie cudów na kiju do Lipska (dopóki Niemcy nie zrobią Goerlitz-Drezno pod prądem, czyli z jakieś 30 lat), tylko normalnie pociągów Zgorzelec-Przemyśl jak za starych czasów wraz z rozsądną ofertą na odcinku Zgorzelec-Wrocław.
Pociągi IC do Lipska jeszcze nie ruszyły, a już mają duże obłożenie. Kupiłam dziś bilet na 20 grudnia i na rezerwacji graficznej ze zdziwieniem zobaczyłam, że już prawie połowa miejsc w popołudniowym pociągu do Lipska jest zarezerwowana (screen w załączniku).
Zapowiada się, że frekwencja w tych pociągach będzie bardzo wysoka.
PS. Bilety IC na trasę Wrocław - Bolesławiec są po 9,00 zł.
Frekwencja jest (i będzie) dobra do Węglińca. Zobaczcie ile osób wspomnianym przez Ciebie pociągiem wjedzie do Niemiec (a jest to pociąg z Przemyśla do Lipska w poranek w sobotę przez feriami świątecznymi, czyli w teorii absolutny szczyt przewozowy)...
aanniiaa, pociąg to nie samolot. Większość pasażerów bilet kupuje w dniu wyjazdu, ewentualnie dzień przed wyjazdem. Sama tak robię.
Okres przedświąteczny to szczyt przewozowy, ale raczej w przeciwnym kierunku, tzn. z Niemiec do Polski. Po świętach jest odwrotnie.
Ocenianie frekwencji w pociągu, który jeszcze nawet nie wyjechał na tory i gdy nowe połączenie nawet nie zdążyło się rozpromować, na dodatek kilkanaście dni naprzód zakrawa na jakąś schizofrenię.
Sądzę, że pociągi do/z Lipska będą hitem przewozowym, a w dniu wyjazdu mogą być problemy z kupnem biletu ze względu na 100-proc. frekwencję. Wróżę to już od dawna:
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum