Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Zakup miejscówki i kuszetki na FIP ze stronie OBB
Autor Wiadomość

Rezzz Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 14-05-2025, 08:02    Odpowiedz z cytatem

Właśnie chodzi o to że w tych wytycznych SCIC-NT nie ma dla NJ OBB kodów 90 albo 98 i wczoraj spotkałem już dużo lepszą panią której udało się wystukać jakiś bilet dla NJ 233 - kuszetka 6-miejscowa za ok. 235zł lub 4-miejscowa za ok. 285. Niestety nie wchodziły jej miejsca siedzące, a dla relacji powrotnej nr 235 już nawet żaden bilet nie wskoczył Sad. Z ciekawości sprawdziliśmy inny NJ - ten 237 i ku zaskoczeniu weszła miejscówka siedząca za ok 85zł. We wszystkich tych przypadkach na 90% używała kodu 44.

Zmieniłem trochę plan. Udam się do Wiednia wcześniej aby w razie niemożności kupienia biletu na NJ móc zdążyć na RJ. Moje pytanie brzmi - czy na ten pociąg Railjet w załaczniku rezerwacja jest obowiązkowa? Już patrzyłem na stronę OBB faktycznie miejscówka jest za 3€ ale tak się zastanawiam czy kupować bo jak oszczędzać to oszczędzać na całego Very Happy

IMG_20250514_074423.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 10 raz(y) 247.09 KB

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

aanniiaa Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 14-05-2025, 14:23    Odpowiedz z cytatem

Czyli jednak wywalili ulgę w NJ... Crying or Very sad

Po co masz zatem czekać na kasę w Wiedniu, skoro i tak musisz kupić ogólnodostępny bilet? I bierz od razu ten za 80 kilka złotych, bo to cena minimalna (19,90 EUR); może być tylko drożej.

Na odcinku austriackim rezerwacja w RJ nie jest obowiązkowa, ale dzięki rezerwacji możesz sobie w RJ wybrać miejsce po lewej stronie, która obejmuje w zasadzie 100% wszystkich "widoków" (Semmering, Wörthersee, Pontebbana, widok na Wenecję).

Na odcinku włoskim (a tak formalnie to od stacji Tarviso Boscoverde) potrzebny będzie suplement, który i tak zawiera w sobie rezerwację. Można go kupić już w Wiedniu, ale... jak do tej pory nikt tego suplementu ode mnie nie żądał, jeśli chodzi o RJ na odcinku Tarvisio-Wenecja.
Powrót do góry

Rezzz Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 15-05-2025, 13:03    Odpowiedz z cytatem

Niestety ten drugi pociąg NJ na który "wskoczyła" miejscówka za 85zł jedzie o niekorzystnej dla mnie porze a tym bardziej do niekorzystnego miejsca ("tylko" do Wenecji), bo czasowo i miejscowo mam już co nieco nagrane i to zdecydowanie dalej.

Dzięki za radę dotyczącej strony po której się siedzi w drodze do Włoch Wink. Jechałem już trochę razy ale najczęściej w nocy/wieczorem i nigdy nie spamietałem która strona jest ta lepsza Wink)

Kurcze o tym suplemencie we Włoszech nic nie słyszałem, ostatnio jak tam byłem ani razu mi nikt nic nie wymagał. W Austrii owszem - ze dwa razy chcieli tą dopłatę 10€.
Powrót do góry

aanniiaa Płeć:Kobieta
Przyjaciel

PostWysłany: 15-05-2025, 14:54    Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że przewodnik RDG (od niedawna tylko w formie online) jest Ci znany?

https://www.raildeliverygroup.com/rst/europe-and-fip.html

Rozwiń sobie Włochy i będziesz mieć wszystko opisane Smile
Powrót do góry
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu