Wysłany: 07-04-2013, 19:23 Praca wakacyjna w WARSie
Witajcie, słyszałam że jest możliwość zatrudnienia na okres wakacyjny w WARSIE. W związku z corocznym uruchomieniem dodatkowych pociągów w tym okresie potrzeba ludzi do obsługi w pociągach. czy ktoś może coś wie na ten temat lub ewentualnie może dać jakiś namiar?
Ironia, ironią, ale ma ktoś jakieś namiary? Bo osobiście chętnie popracowałbym trochę w WARSie na kuszecie czy sypialce nawet na najbardziej podłej trasie, nawet na śmieciowych umowach.
Po co młodemu człowieku podczas wakacji umowa o pracę? Żeby połowę z tego co zarobi zabrał mu ZUS, NFZ i urząd skarbowy? Umowa cywilno-prawna to najlepsza opcja przy pracach sezonowych. A frajerem jest ten, kto tyra i połowę zarobionych pieniędzy oddaje państwu! Ty lubisz być frajerem?
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
zależy jaki oddział Cię interesuje: Warszawa, Gdynia, Szczecin czy Kraków?
od razu Ci powiem, że Warszawa odpada ze względu na likwidację Kiepury - chyba, że coś się zmieni.
Poza tym sprawa wygląda normalnie.. wysyłasz albo zanosisz CV.
Według mnie największe szanse masz w Krakowie - uruchamiają najwięcej połączeń.
michal24111 - to "Pobrzeże" jest pociągiem nocnym?
Pirat - zajebista i trafna uwaga!
namiarów nie mam, ale proponuję udać się osobiście do oddziału krakowskiego. Mieści się bodajże na Rondzie Mogilskim 1, w takim szarym wieżowcu. Zawsze to lepsze niż wysyłanie maila.
Wh95, teoretycznie masz szansę na zatrudnienie jako tzw. pracownik młodociany, ale z tym wiążą się liczne dodatkowe obowiązki i ograniczenia nałożone na pracodawcę i wątpię, aby komuś chciało się w to "bawić".
Jako pracodawca nigdy nie zatrudniłbym osoby niepełnoletniej, nawet w ramach praktyki zawodowej.
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum