Były kiedyś pociągi pospieszne jadące od Białegostoku do Olsztyna przez Łapy, Ostrołękę, Szczytno. Czy obecnie jest możliwość przejazdu tym odcinkiem, to pojęcia nie mam.
Te pociagi już jeżdżą od niemal roku przez Szczytno do Białegostoku, więc nijak przekierować te pociągi na linię 35 od Białegostoku w kierunku Warszawy
Po zakończeniu remontu stacji w Ełku ma zacząć się kolejny etap budowy Rail Batiki na odcinku Białystok - Ełk, więc prawdopodobnie w przyszłym roku już tamtędy nie pojadą.
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Prezes Urzędu Transportu Kolejowego przygnał PKP Intercity otwarty dostęp dla pasażerskich przewozów kolejowych na trasie krajowej Ustka – Warszawa Zachodnia – Ustka. Przewoźnik planuje realizację przewozów pojazdami ED250 lub składami wagonowymi.
Niemal na pewno w rozkładzie jazdy 2023/2024 nie pojawi się już w Polsce Nightjet Graz - Berlin, który ma zostać skierowany przez Pragę i Drezno, czyli po starej trasie EN Metropol. [...]"
Czy w związku z powrotem EN Metropol na starą trasę, planuje się jakieś zmiany w pociągu IC Chopin?
To może pan InterJet jeszcze napisze co nowego będzie do Kędzierzyna - Koźla? Ma pan jakąś władzę w tym temacie panie InterJet bo wyraża się pan tak stanowczo o tych wszystkich połączeniach i planach?
Panie Wojciechu będzie więcej niż jedno połączenie przez Kędzierzyn Koźle, niestety od grudnia 2023... Niewykluczone że od września przy korekcie pojawi się Przemyślanin. I jeszcze w tym roku ma być podniesiona prędkość na odcinku od Kędzierzyna Koźla do Opola Groszowic do 160 km/h... A na koniec jakby Pan nie wiedział to INTER JET ma uprzedzenia do Kędzierzyna Koźla
Wiem Krzysp1 dlatego tak piszę, a nie chcę się wdawać w jakieś potyczki słowne. Ogólnie to mam żal do rządzących K-K , że tak mało się starają jeśli chodzi o połączenia kolejowe a zwłaszcza dalekobieżne w K-K.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum