dobra, bo w koncu nie rozumiem, Marcin napisal ze trase Belgrad - Bar moge przejechac na biletach koleji serbii i czarnogory i nie musze na ta krotka trase w bosni kupowac specjalnego biletu, czy jednak musze?? on sie nawet w tej bosni nie zatrzymuje, poprostu chyba nie ma innej lini i nie ma wybotu zeby nie wjezdzac na terytirium BiH??
Pociąg jedzie tranzytem kilka-kilkanaście kilometrów przez Bośnie. Większość trasy w tunelach, bez postoju, być może nawet się nie zorientujesz kiedy.Odcinek ten nie ma połączenia z siecią Bośni i Hercegowiny, wystarczy bilet Serbii i dalej Czarnogóry. Linia do Baru jest jedna, praktycznie bez odgałęzień ( ciekawe czy kiedyś otworzą dla pasażerskich odgałęzienie z Podgoricy do Szkodry w Albanii?).
Ja jechałem tą linia 2 razy i dopiero teraz od Was się dowiedziałem że byłem przejazdem w Bośni i Hercegowinie A co do odgałęzienia z Podgoricy do Szkodry w Albanii to kilka lat temu reaktywowano takie połączenie ale za długo ono nie pofunkcjonowało niestety. Do Albanii pozostają taksówki z Ulcinji lub autobus o 6 rano.
Z Czarnogóry do Albanii nigdy nie reaktywowali pociągów pasażerskich, bo takich nigdy nie było. Odbudowali jedynie linie do przewozów towarów. W 2006 roku był pomysł żeby uruchomić pociąg, było nawet porozumienie, ale wszystko ucichło. Będą za to pociągi z Podgoricy do Niksic.
Zauważyłem na stronie vagonweb jest bardzo dużo błędów. Po każdej podróży staram się poprawiać. Jadę 30.04 do Baru węc jak wróce to się podzielę spostrzeżeniami na temat tych pociągów. Jadę nocnym a wracam dziennym:-)
W takim razie czekam na info. Ja będę wracać pociągiem D 1136 Bar- Subitca, niestety on kursuje dopiero od bodajże 8 czerwca wiec nie będziesz mógł sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum