Nie mam zamiaru bronić KD ale sądzę że serwis w tej firmie nie jest w stanie wykrzesać nic więcej z tego sprzętu. Podróżni marznący na peronach powinni zapytać urzędników z UMWD dlaczego za ogromne pieniądze kupują sprzęt który bez przerwy się psuje. Już gdzieś to pisałem, nie słyszałem o awarii Desiro które jeżdżą codziennie po naszych torach więc gadanie o zimowych warunkach mnie nie przekonują .
Reasumując, ani nowe zaplecze techniczne w Miłkowicach, ani nowe szynobusy, które KD niedawno dostały od UMWD, ani zmiana na stanowisku dyrektora technicznego nie mają absolutnie żadnego wpływu na to jak KD funkcjonują. Powtarza się sytuacja z poprzedniej zimy!
Trzeba jeszcze wymienić zarząd i radę nadzorczą spółki, zanim Gienka całkowicie rozłoży na łopatki kolej regionalną w naszym regionie!
_________________ Podróżny pamiętaj! Podróż pociągiem skraca czas przejazdu koleją. (S. Bareja)
Czytam te SMS-owe komunikaty i jestem zaniepokojona. W najbliższą sobotę muszę być o 8 rano w Gorlitz, gdzie mam bardzo ważną sprawę do załatwienia. Niestety jestem skazana na pociąg KD. Normalnie pojechałabym samochodem, ale warunki na drogach są okropne i boję się teraz sama jeździć. Autobusów z Bolesławca do Zgorzelca rano nie ma. Jest tylko pociąg KD o 6.27, którym muszę jechać. Dlatego mam prośbę do KD - zróbcie wszystko, żeby w sobotę ten pociąg jechał planowo!
Noema-zostalo Ci sie domyslac co sie stalo a prawdy sie nigdy nie dowiesz.
[ Dodano: 15-12-2010, 18:57 ]
Stella-wierz mi ze jesli ludzie maja jakikolwiek wplyw na to zeby pojazd pojechal to pojedzie. Nawet czasami nie do konca sprawny jak bedzie trzeba. Zobaczcie ile dzisiaj PR pociagow odwolalo. I nic sie na to nie poradzi.
Będąc dziś na dworcu Zgorzelec Miasto zauważyłem karygodny błąd na tablicy z rozkładem jazdy. Otóż wszystkie pociągi RE Wrocław- Dresden-Wrocław są zapisane w relacji Wrocław-Gorlitz i Gorlitz-Wrocław! Trzeba to jak najszybciej poprawić!
Dodam, że tablicę z rozkładem najprawdopodobniej przygotowały KD (widnieje na niej tylko ich logo).
Papero, dokładnie jest tak jak mówisz, przy czym błąd ten powtarza się. Na starych tablicach rozkładowych "made in KD" też nie było Drezna.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Jerry, a dlaczego bez komunikacji zastępczej? Chyba nie dlatego, że szynobus miał wypadek na przejeździe? Bo chyba nie powiesz, że wypadek był z autobusem czy tam busem, który akurat miał jechać w ramach KKZ ;>
A tak na poważnie: czy na linii Kłodzko - Wałbrzych już kompletnie nikt nie jeździ, że nie ma co liczyć na KKZ w przypadku awarii/wypadku? Olaliście całkowicie nielicznych pasażerów?
[ Dodano: 15-12-2010, 11:28 ]
No i jak było można się spodziewać, przyszła wiadomość dopełniająca obieg:
"Pociag rel. Klodzko Miasto (odj. 13:52) - Legnica (przyj. 16:47) bedzie odwolany. Brak kom. zastpeczej. Przepraszamy za utrudnienia."
Zastanawia mnie co podróżnemu po informacji, że nigdzie nie pojedzie? To taka luźna sugestia w stylu: zorganizujcie sobie transport we własnym zakresie? Obserwując poczynania KD w takich przypadkach widać, że przewoźnik tej jest kompletnie niepoważny, bo o przygotowaniu do zimy i innych pór roku nie ma sensu w ogóle mówić. Tak swoją drogą, to zimy jeszcze nie ma formalnie, to cały czas końcówka jesieni, aż strach się bać co będzie w styczniu czy lutym :-/
Ps. Jak co będzie.... to raczej pewne .... pociągi będą widnieć na papierze... a przy odrobinie szczescia ... KKZ ... ale za takie cos dziekuje.. wole PKS do Wałbrzycha z Kłodzka.....to samo do Legnicy... bo na KD ... nie ma coliczyc... w normalnymy kraju..... KKz alebo całkowite odwołanie pociągu to zjawisko incydentalne....a w KD to normalne... ile razy jechałem z kłodzka do wrocławia... w 80 % KKZ albo brak.... niestety Szanowni Państwo z KD.... Klienci korzystający z waszych usług mają już serdecznie dosyć takich cyrków.
A miało być tak pieknie.... pamiętam jak uruchamiali po przerwie połączenia Kłodzko- Wałbrzych- Legnica... jak wszyscy byli zadowoleni... i co... wszysycy was olewają , a wypowiedzi na foryum niestety to potwierdzają.... przykrr....
ps. Jerry.... a co mnie obchodzi ze był wypadek na trasie... i pociag nie ma obiwgu.... przepraszam JEDNE WIELKIE G.... skorobierzecie sie za swiadczenie usług.... to je swiadczcie... poprzez KKZ... wiadomo zdarza sie i pewnych sytuacji nie mozna przeiwdziec.....
Mam nadzieje, że się to w tym rozkładzie poprawi.... bo jak nie to bardzo chętnie niech PR-y wezmą linie Klodzko-Walbrzych , Klodzko- Legnica, Legnica-Zgorzelec, a KD niech obsługuje Trzebnice, bo z waszym taborem... przepraszam WYNAJĘTYM... nie wywiązujecie się ze swoich rozkładow....
Ps. jak kiedys wyremontują linie Klodzko-Kudowa, mam nadzieje ze KD nie bedzie ej obslugiwala, bo to bedzie dramat.....
Tyle.... nie chcialem nikogo urazic swoją wypowiedzią , zwlaszcza ciebie Jerry... bo zwykli pracownicy nie są winni, ale zrozumiecie Panowie z KD. ze to Klient jest waszym " Panem" a nie wy Klienta...
Ci co mają najwięcej do powiedzenia w KD to imbecyle ze spółek PKP. Najliczniejszy desant betonu przypada na PKP PLK i to są ludzie byłego wiceprezesa KD, który wcześniej był wicedyrektorem Zakładu Linii Kolejowych we Wrocławiu.
Ci ludzie na tym forum pod różnymi nickami pisali, że kto w końcu ma pracować w kolejowej spółce jaką są KD jak nie kolejarze-fachowcy z PKP...? Cóż, od przeszło roku widzimy żałosne efekty pracy tych "fachowców" (czytaj: nieudaczników) z PKP, z prezeską Ładniak (też z PKP!) na czele, i z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej!
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
KD jak widać nie tylko nie radzi sobie z obsługą przewozów, ale nawet ze zrobieniem głupiej tablicy z rozkładem jazdy!
To samo można napisać o Przewozach Regionalnych. Na rozkładach stacyjnych "pominęli" jeden kurs Kolei Dolnośląskich. O czym napisałem w stosownym wątku...
http://infokolej.pl/viewtopic.php?p=170567#170567
Więc wyluzujcie z jechaniem po Kolejach Dolnośląskich, bo w Przewozach Regionalnych też jest burdel. I to od lat.
KD jak widać nie tylko nie radzi sobie z obsługą przewozów, ale nawet ze zrobieniem głupiej tablicy z rozkładem jazdy!
To samo można napisać o Przewozach Regionalnych. Na rozkładach stacyjnych "pominęli" jeden kurs Kolei Dolnośląskich. O czym napisałem w stosownym wątku...
http://infokolej.pl/viewtopic.php?p=170567#170567
Więc wyluzujcie z jechaniem po Kolejach Dolnośląskich, bo w Przewozach Regionalnych też jest burdel. I to od lat.
Powiem tak, masz racje ze w PR jest burdel...jAK I W IC ... itd... ale w związku z czym, KD niech pokażą , że moze byc normalnie, bo taki był chyba pomysl ich powstania... a na dzien dzisiejszy robi dokladnie to samo.... a niesty moze i przebija PR.... bo to co sie dzieje na np Kamieniec- Legnica.... to nadaje się do śmeichu warte...
[ Dodano: 19-12-2010, 20:56 ]
a i jeszcze jedno.... ubolewając, TRACI PASAZEROW.....
sZakOOu, masz rację, ale KD miały pokazać tzw. nową jakość, a okazały się takim samym burdelem jak PR, tylko w mniejszej skali. To KD zawiodły zaufanie pasażerów, a nie PR i stąd frustracja ludzi wynikająca z nieudolności KD.
Podsudecka chwieje się pod ciosami odwołań pociągów, specjaliści z KD nie są w stanie zapanować nad obsługą tej linii. Sądzę że po tej zimie nie będzie kogo tam wozić, choć w samych miastach na przebiegu tej linii mieszka ok. 280 tyś. ludzi. Czy jest sens utrzymywać spółkę, która sobie nie radzi z utrzymaniem ruchu? Jeżeli pasażer nie może polegać na usługach tego operatora to jaki jest sens jego istnienia? I ostatnie, czy nie powinny spaść głowy ludzi odpowiedzialnych za funkcjonowanie tej spółki? Nasze wspólne pieniądze są marnowane.
"20 grudnia odwołane zostaną też poniższe pociągi. Zostanie za nie uruchomiona autobusowa komunikacja zastępcza.
- poc. 60828/9 Legnica (15:37) - Kłodzko Miasto (18:44)
- poc. 60830/1 Legnica (18:48) - Kłodzko Główne (21:40)"
Porażka, porażka! Przecież baza jest niedaleko Legnicy - żadnych rezerw sprawnych.
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
Mam pytanie:
Ile szynobusów użytkuje KD i ile jest rozpisanych obiegów?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum