Poniżej masz 2 fotki z przedziału 1 klasy. 2 klasa też ma przedziały po 6 miejsc, tylko mniej miejsca na nogi. Obłożenie w nim nie jest powalające, w 1 klasie zawsze znalazłem wolny przedział. Wagony w tym pociągu są dość mocno wysłużone, ale i tak podróż w nocy jest bardzo miła (cicho i wygodnie).
czy w pociągach TGV lub Thalys dają w 2nd klasie jakieś darmowe poczęstunki?
Dają w 1 klasie w pociągach ICE/TGV międzynarodowych np ze Stuttgartu do Paryża. Całkiem porządne te poczęstunki - jak rano jechałem to było to śniadanie: gorący napój, 2 bułeczki maślane, dżemik, masło i pomarańcza. W niemieckich ICE też są w 1 klasie poczęstunki, jakieś drobne ciasteczka, orzeszki - co każdą większą stację roznosi je konduktor i jadąc np z Monachium do Hamburga można dostać ze 4 razy
W THALYS jesli dobrze pamiętam, nie ma poczęstunków, natomiast w 1 klasie jest WiFi.
Witajcie,udało mi się kupić bilet z Warszwy do Berlina za 1zł,no i niewiem co dalej.Macie jakies propozycje jak mozna podrozowac po Niemczech za tanioche.Wszystkie propozycje biore pod uwage,planuje przejazdy po kraju a niewiem jak sie do tego zabrac.
Widoki, które zwalają z nóg! 7 najpiękniejszych tras kolejowych w Europie.
Zanim nadejdzie lato i oddamy się błogiemu wypoczynkowi przy wysokich temperaturach, dobrym pomysłem wydaje się być podróż pociągiem. A jeśli weźmiemy pod uwagę całą Europę, imponujących i bogatych w cudowne widoki tras nie brakuje. Przedstawiamy siedem propozycji połączeń, które mogą być idealnym planem na wiosenny wypad.
Czy da się jakoś obniżyć cenę biletu na połączenie Katowice - Praha hl.n - Katowice (połączenia nocne)? O ile nie kupuje się go z wyprzedzeniem (np. tygodniowym czy dwumiesięcznym)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum