EM10 marnują się na stacji Poznań Franowo i niewiele wskazuje na to, żeby znów zawitały do Jeleniej Góry. A na dłuższe trasy to nie bardzo, bo są jeszcze wolniejsze niż ET21, ich prędkość maksymalna to 80 km/h. Na sam odcinek Jelenia Góra - Szklarska Poręba albo nawet Wrocław Główny - Szklarska Poręba ok, bo na 274+311 strata czasowa nie będzie zbyt odczuwalna. Najpierw jednak trzeba by było wynająć je od karguli.
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Jeżeli Świnoujście ma jechać do Szklarskiej, to albo PR musi wynająć jakąś EU07, albo po staremu zmienić w Jeleniej byka na polsat, albo puścić EN71.
EU07 - jak najbardziej wykonalne. Swego czasu na RE Mewa jeździła przez około miesiąc, grudzień - styczeń. Wystarczy pogadać z Cargo.
Byk na polsat - też nie najgorsze posunięcie.
EN71 - a jak chcesz to zrobić, jak ten pociąg jest tylko wakacyjnym łącznikiem do całorocznego IR Barbakan, rozłączanym w Ostrowie? Puścisz 2xEN71 i skażesz podróżnych Barbakana na gorszy standard niż skład wagonowy, który jeździ w ciągu roku normalnie?
Przepraszam, mój błąd. Nie spojrzałem, że ma to być łącznik do Barbakana. Ciekawe tylko, kto zapewni wagony do Jeleniej Góry, bo jak możesz sprawdzić w temacie o Galicji (Przewozy w Regionach>woj. dolnośląskie) PR Wrocław nie ma na stanie sprawnych wagonów.
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Z tego co mi wiadomo to PR Szczecin ma wolne wagony, no i PR Poznań przede wszystkim. Tym bardziej, że co najmniej jedna-dwie pary z każdej linii, na której wprowadzono kolej aglomeracyjną w tym roku w WLKP, nie kursuje od 18.06. do 31.08., więc taboru na połączenia w WLKP wystarczy.
A co maja uruchomic pociąg ze Szklarskiej do Świnoujscia przez Wałbrzych Gł. Wrocław \Gl. kiedy? nic o tym nie wiem jak mozecie to napiszcie Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum