Nie widzę sensu tworzenia kolei zachodniopomorskich. Z około 16 szynobusami to te koleje mogłyby sobie jeździć na Szczecin - Kołobrzeg, Szczecin - Szczecinek, Darłowo - Sławno a co z resztą tras? Bez sensu jest wypożyczanie taboru od PR-ów.
Jestem jak najbardziej za 100% PR na zachodniopomorskich torach. Po co psuć coś co działa dobrze.
Muszą tylko przekonać do tego pozostałych udziałowców, związki zawodowe, spłacić swoją część długu (na dzień dzisiejszy jakieś 40 mln zł) i nie tyle zabrać swoje udziały co oddać je reszcie w zamian za tamtejszy ZPR.
nie tak całkiem podobnie, bo bylo to przed usramorządowieniem i zmianami (pewnie) statutowymi dot. warunków wyjścia. Dlatego kuriozalnie Mazowsze ma nadal udziały w PR i to najwięcej ze wszystkich.
Przejdz sie ktos z ZachPomu do marszałka i natchnij pozytywną energią. Coby albo zmontowal koalicje do odwolania zarządu, albo wzięcia go na dywanik.
Dlatego kuriozalnie Mazowsze ma nadal udziały w PR i to najwięcej ze wszystkich.
To troche dziwne.. na jakiej zasadzie to funkcjonuje.. w 2008 Mazowieckie odkupiły wszystkie udziały od PR.. i co ? to teraz Mazowieckie są w posiadaniu udziałów PR ?
Coż, zapytaj wdrażających tego wiekopomnego usramorządowienia - jeden jest z ZachPomu, drugi na radach nadzorczych w Wawie bywa.
Struzik wolnych 200baniek + dług raczej nie ma na wyjście.
Dalej najlepiej rozkopac infrastrukture i zamienic na autostrady i sciezki rowerowe. Takie wizje przedstawia oslawiony polityk z czerwona muszka. Niepopierajac jego ekstrawaganckich wizji zaczynam byc coraz bardziej przekonany do jego teorii. Polska nie bedzie sie martwila przynajmniej o czas niepunktualnosci pociagow.
Dla z obrazowania w UE.
Wyniki mnie nie dziwią . Podzielmy PR na wiecej super Spoleczek to naprawde doprowadzimy do przejecia kluczowego rynku przez ruska lub niemca.
Konkluzja.
I moze to bedzie lepsze.
Dalej najlepiej rozkopac infrastrukture i zamienic na autostrady i sciezki rowerowe. Takie wizje przedstawia oslawiony polityk z czerwona muszka.
mati, wolę jemu zaufać i na niego oddać głos niż na bandę czworga.. jego w polityce nie było dość długo.. jak zagłosujemy na te same mordy.. to sie nic nie zmieni i kolejne lata szlag trafi a pociągi będą jeszcze bardziej opóźnione jak są.. heh.. reszty nie muszę pisać.. ani przekonywać.. sami zadecydujemy.. ja już postanowiłem i nie chcę zmienić zdania.. bo mam dość rządów obecnego płemieła.. tyle z mojej strony
Koleje Zachodniopomorskie mogłyby powstać ale jako koleje aglomeracyjne w Szczecinie i najbliższej okolicy. W tym mieście przydałaby się taka SKM, tym bardziej że jest gdzie jeździć i kogo wozić. Jestem przeciwny, żeby jeździło to po całym województwie.
_________________ LOT- jesteś pod dobrymi skrzydłami
Pomorze Zachodnie to nie tylko Szczecin, a poza tym transport aglo należy do zadań i kompetencji prezydenta Szczecina, a nie marszałka województwa, który odpowiada za transport regionalny w województwie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum