Zniżka obowiązuje (zawsze była możliwość zakupu takiego biletu w polskiej kasie). Pamiętaj o dopłacie do "kuponów" FIP na pociągi IC/EC/ICE/RJ - 10 euro w 2 klasie/15 euro w 1 klasie na każdy z wykorzystywanych kuponów.
Pełny i aktualny zestaw wskazówek znajdziesz w na bieżąco aktualizowanym przewodniku RST:
Korzystając z Twojego tutoriala i kupując ze zniżką na kartę FIP, którą zakładkę wybrać przy zakupie?
No i tu jest zagwozdka... Po pierwsze - nie widzę nigdzie na stronie OBB zniżki, która opisem by do tego pasowała. Po drugie zaś - tylko raz korzystałam z biletu 50% na książeczkę FIP, ok. 10 lat temu i to akurat w Austrii, przy czym bilet był kupowany w polskiej kasie i na odcinek między punktami granicznymi Breclav/Hohenau (gr) - Tarvisio Boscoverde (gr). Do tego biletu osobno trzeba było dokupić samą rezerwację (obowiązkową lub nie). Jeżeli nic się nie zmieniło to możesz zrobić tak samo, a na stronie OBB wybrać "Seat only" Proponuję również napisać po angielsku maila na infolinię OBB - czekałam parę dni na odpowiedź w sprawie dotyczącej FIP, ale udzielili bardzo wyczerpującej odpowiedzi.
Bo chodzi mi konkretnie o zakup kabiny 2 os w nocnym z Wiednia do Zurych i tak samo z Zurych do Hamburga.
W tamtym roku jechałem na bilet wiec nie miałem problemu, teraz na Fip-kę właśnie i nie wiem czy w ogóle można taki bilet samodzielnie kupić na te pociagi ze znizka FIP 50%
Na inne pociągi to bez problemu kupuje właśnie przez stronę OBB a najczęściej w czeskiej aplikacji Moj Vlak,a jak już naprawdę nie mogę sobie poradzić to kasa w Czechach Opava Zapad
[ Dodano: 20-04-2021, 16:48 ]
Odpowiedź z OBB
Pozostaje zakup telefoniczny lub kasa
Kod:
vielen Dank für Ihre Nachricht.
Am besten Sie buchen alles mit Ihrer Ermäßigung als Eisenbahn Angestellter im bedienten Verkauf, also entweder telefonisch bei meinen KollegInnen unter 0043 5 1717, diese sprechen auch Englisch, falls Ihnen das lieber ist. Oder direkt an einem österreichischen Ticketschalter vor Ort in unserem Land.
Normalerweise wenn Sie den internationalen FIP Ausweis als Ermäßigung haben, dann sollte dieser auch für die anderen Züge welche Sie aufgezählt haben gelten.
Ich wünsche Ihnen alles Gute und bleiben Sie gesund.
Freundliche Grüße
Zniżka obowiązuje (zawsze była możliwość zakupu takiego biletu w polskiej kasie). Pamiętaj o dopłacie do "kuponów" FIP na pociągi IC/EC/ICE/RJ - 10 euro w 2 klasie/15 euro w 1 klasie na każdy z wykorzystywanych kuponów.
cześć, czy ktoś wie jak w Szwajcarii jest traktowany bilet FIP (pracowniczny) w autobusam Die Post?
Czy jest również honorowany tak jak bilety całodzienne na SBB?
Ewentualnie gdzie mogę doczytać warunki?
cześć, czy ktoś wie jak w Szwajcarii jest traktowany bilet FIP (pracowniczny) w autobusam Die Post?
Czy jest również honorowany tak jak bilety całodzienne na SBB?
Ewentualnie gdzie mogę doczytać warunki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum