Ale chłopie doszedłeś do annałów infokolej, jak tak dalej posiedzisz to może znajdziesz jeszcze dinozaury. Taki żarcik
A na poważnie skoro nic się nie dzieje w tym temacie to jest sens łączyć?
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
Wysłany: 15-11-2016, 20:43 Powstaną Koleje Zachodniopomorskie DZIĘKI Solidarności?
Marszałek województwa krytycznie o postulatach "Solidarności".
Zachodniopomorskie pociągi trafią do innych województw? Przedstawiciele związku zawodowego wysłali do premier Beaty Szydło i prezydenta Andrzeja Dudy pismo, w którym skarżą się na zarządców województw, że ci nie inwestują w Przewozy Regionalne.
Zachodniopomorskie apeluje do związkowców, aby zaprzestali dezinformacji opinii publicznej. W ocenie Zarządu województwa postulaty dotyczące wzrostu wynagrodzeń powinny być realizowane przez władze Polregio w ramach obowiązującej umowy.
Wysłany: 08-05-2024, 15:02 Marszałek ma pomysł stworzenia samorządowej spółki kolejowej
Własna spółka kolejowa, która będzie przewozić pasażerów na terenie Pomorza Zachodniego - taki pomysł ma marszałek województwa zachodniopomorskiego Olgierd Geblewicz.
Teraz Urząd Marszałkowski za połączenia kolejowe w regionie płaci spółce Polregio. Gdyby doszło do zmiany według pomysłu marszałka, te pieniądze zostałyby w budżecie województwa.
To będzie projekt tworzony z obecnym zespołem zachodniopomorskiego zakładu Polregio - zapewniał Geblewicz.
Geblewicz: Chcemy mieć własnego przewoźnika. Polregio odpowiada
Zarówno na antenie Radia Szczecin, jak i w rozmowie z dziennikarzem Gazety Wyborczej marszałek województwa zachodniopomorskiego otwarcie deklaruje chęć powołania własnego operatora w oparciu o wojewódzkie struktury Polregio. Przewoźnik odpowiedział właśnie marszałkowi co sądzi o takim pomyśle.
Czyli ludzie z PO ,PSL , KO , i hołowni chcą dorwać się do koryta póki co jak premierem jest TUSK .Rachunek ekonomiczny uruchomienia spółki a dotacja do POLREGIO jaka jest różnica .Przykład Wielkopolska - praca dla swoich z PSL .
Marszałek województwa zachodniopomorskiego mówi nam, że do końca bieżącego roku mają zapaść ostateczne decyzje dotyczące przyszłości przewozów kolejowych w regionie. W grze jest powołanie własnej spółki, być może we współpracy z Polregio a także utrzymanie obecnego stanu rzeczy. Samorząd analizuje temat pod wieloma aspektami z racji na jego skomplikowanie.
Władze Pomorza Zachodniego przyznają, że wciąż analizowana jest przyszłość kolei regionalnej w województwie, w tym powołanie własnego przewoźnika. Jednocześnie żadne decyzje nie zapadły, choć samorząd wydaje się skłaniać ku rezygnacji z własnej spółki i chwali sobie współpracę z nowym zarządem Polregio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum