Kierownik nie może opóżnić pociągu z powodu przyjmowania przesyłki konduktorskiej. Ma prawo odmówić przyjęcia w przypadku gdy nie jest opisana, a więc musi zawierać: adresy nadawcy i odbiorcy; stacja nadania i odbioru; numer telefonu nadawcy i odbiorcy oraz wyliczona kwota opłaty, która jest stała i obecnie opiewa na 26,00 PLN. Reguluje to odpowiedni przepis, może natomiast opóżnić z powodu wydania takowej z pociągu. I tyle, w temacie.
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
calsberg, Ale jeszcze nie dawno mieliśmy 4 pary w obsłudze... a szkoda... bo ja lubię Szczeciny jeździć )
Kiedyś to była jedna a konkretna;-) tzn Prus do Szczecina;-) w "sezonie" 2011 rzeczywiście par było więcej...może nowe rozdanie spowoduje, że częściej Poznań będzie zajeżdżał do Szczecina...
Kierownik nie może opóżnić pociągu z powodu przyjmowania przesyłki konduktorskiej. Ma prawo odmówić przyjęcia w przypadku gdy nie jest opisana, a więc musi zawierać: adresy nadawcy i odbiorcy; stacja nadania i odbioru; numer telefonu nadawcy i odbiorcy oraz wyliczona kwota opłaty, która jest stała i obecnie opiewa na 26,00 PLN. Reguluje to odpowiedni przepis, może natomiast opóżnić z powodu wydania takowej z pociągu. I tyle, w temacie.
sorry, ale to nie jest w TEMACIE ! prosze przeczytaj ze zrozumieniem czego dotyczyl moj mail .
Nie czytasz niestety wpisów do tematu który sam wprowadziłeś. Temat się rozwinął o objął także przepisy o przesyłkach kond., a nawet o to kto obsługuje dane odcinki [sam o tym piszesz],więc nie zarzucaj mi wpisu nie na TEMAT."" ...nie musi mi przyjac przesylki po pociag ma krotki postoj ... SZOK ! ","...nie zdarzylo mi sie spotkac w 83200 innej druzyny niz szczecinskiej..."- nie wiesz czyje to wpisy? Wiesz, że istnieje dodatek o zestawieniu poc., ale nie wiesz chyba że "B" może mieć zmiany.
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
W związku z decyzją Premiera Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 19 listopada 2025 roku, dotyczącej wprowadzenia trzeciego stopnia alarmowego Charlie, usługa przewozu przesyłek konduktorskich zostaje zawieszona od soboty 22 listopada 2025 roku do odwołania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum