Ja zdecydowanie wolę podróż Kamieńczykiem i wygodnym składem wagonowym niż tramwajem. Zawsze istnieje też możliwość uruchomienia na odcinku dolnośląskim przewozów komercyjnych. Dziwi mnie wypychanie na siłę z tego odcinka Polregio, tu niestety decyduje tylko interes polityczny UWWD.
Problem jest taki, że Kamieńczyk nie jest szczególnie wygodny. To są wagony w układzie bezprzedziałowym, z dość twardymi fotelami, z modernizacji ok. 2012 roku i głośnymi hamulcami. One potrzebują liftingu. Dla odmiany 45WE oferują wygodne fotele i są bardziej komfortowe akustycznie.
Jeżeli chodzi o interes polityczny... Zapewne jakiś jest, ale tu raczej chodzi po prostu o interes, czyli o stawkę za pockm.
Niemniej jednak mam nadzieję że Kamieńczyk i pociągi PR na Wrocław-Poznań się uchowają, na zasadzie wymiany pracy eksploatacyjnej.
Serio 45 WE w taką trasę ? Ja na Kamieńczyka nie narzekam. Trasa do Szklarskiej jest idealna na wagony. Dziwię się, że rządząca formacja na Dolnym Śląsku działa na niekorzyść własnych mieszkańców. Akurat do obsługi składów Wrocław-Poznań nie ma się czego przyczepić, a i zainteresowanie pasażerów jest bardzo duże.
Samorząd województwa dolnośląskiego przedstawił szczegóły dotyczące proponowanej organizacji połączeń kolejowych na styku z Wielkopolską. Region chciałby, by KD i KW zastąpiły POLREGIO na trasie Wrocław – Oleśnica – Ostrów Wielkopolski. Ogólnopolski przewoźnik zachowałby natomiast obsługę „Kamieńczyka” z Poznania do Szklarskiej Poręby i uruchomiłby więcej kursów pomiędzy stolicami obu regionów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum