W niedzielę we Wrocławiu widziałam pociąg IC "Via Regia" do Lipska i frekwencję oceniłam na poziomie grubo ponad 100 proc. (ludzie stali w korytarzach).
Przypominam, że wg "ekspertów" pociągi do/z Lipska miały wozić powietrze!
Tymczasem doszły mnie słuchy ze strony niemieckiej, że od grudnia br. pociągi do/z Lipska będą miały więcej wagonów i nie będą już łącznikami tylko samodzielnymi pociągami do/z Krakowa i Przemyśla.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Ostatnio jak jechałem do rodzinki to myślałem, że sobie kupię bez problemu last minute bilet na pociąg 20 min przed odjazdem, a tu zonk. Ostatecznie odświeżałem z 5 minut stronę aż w końcu pokazał się bilet w 1 klasie... Bez gwarancji miejsca ostatecznie wziąłem, a na szczęście miejsce w 1 kl. wolne znalazłem.
Jak nie będą łącznikami to dla mnie jako osoby, która głównie jeździ po Polsce a nie do Niemiec, to świetna informacja. Może znikną te absurdy, że połączenia z przesiadkami z KD na IC są szybsze niż bezpośrednie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum