W niedzielę we Wrocławiu widziałam pociąg IC "Via Regia" do Lipska i frekwencję oceniłam na poziomie grubo ponad 100 proc. (ludzie stali w korytarzach).
Przypominam, że wg "ekspertów" pociągi do/z Lipska miały wozić powietrze!
Tymczasem doszły mnie słuchy ze strony niemieckiej, że od grudnia br. pociągi do/z Lipska będą miały więcej wagonów i nie będą już łącznikami tylko samodzielnymi pociągami do/z Krakowa i Przemyśla.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Ostatnio jak jechałem do rodzinki to myślałem, że sobie kupię bez problemu last minute bilet na pociąg 20 min przed odjazdem, a tu zonk. Ostatecznie odświeżałem z 5 minut stronę aż w końcu pokazał się bilet w 1 klasie... Bez gwarancji miejsca ostatecznie wziąłem, a na szczęście miejsce w 1 kl. wolne znalazłem.
Jak nie będą łącznikami to dla mnie jako osoby, która głównie jeździ po Polsce a nie do Niemiec, to świetna informacja. Może znikną te absurdy, że połączenia z przesiadkami z KD na IC są szybsze niż bezpośrednie.
krzysztoff, ze względu na dużą frekwencję pociągi IC do/z Lipska chyba nie są objęte taryfą dynamiczną. Z tego co widzę to obowiązuje taryfa standardowa, w przypadku biletu normalnego 2 kl. na trasie Wrocław - Bolesławiec - Wrocław zawsze jest to 36 zł. Dla porównania, bilet na pociąg KD kosztuje 33,70 zł.
Bilety w niższej cenie można jeszcze upolować na IC "Łużyce", ale nie wiadomo jak długo, bo i ten pociąg cieszy się dużą frekwencją.
Koleje Dolnośląskie poinformowały, że 1 sierpnia zwiększą o 100% liczbę miejsc w swoim flagowym wakacyjnym pociągu z Wrocławia do Świnoujścia. To odpowiedź na ogromną popularność połączenia.
Frekwencja w dzisiejszych (piątek) pociągach IC do/z Lipska, wg graficznej rezerwacji miejsc, na odcinku Wrocław - Bolesławiec wygląda następująco:
IC "Saxonia" do Lipska - 100 proc.
IC "Via Regia" do Lipska - 100 proc.
Zero wolnych miejsc siedzących! W praktyce frekwencja będzie grubo ponad 100 proc., ponieważ sporo pasażerów kupi bilet bez gwarancji miejsca siedzącego i pojedzie w korytarzu na stojąco.
W pociągach IC "Via Regia" do Przemyśla i IC "Saxonia" do Krakowa jest kilkanaście wolnych miejsc, ale te pociągi jeszcze nie wyjechały z Lipska, więc frekwencja również przekroczy 100 proc.
Sprawdziłam, że największe potoki pasażerskie w tych pociągach generuje Bolesławiec, co mnie w ogóle nie dziwi, bo ilekroć jadę pociągiem IC "Łużyce" to w Bolesławcu są tłumy.
Porównałam frekwencję na odcinku Chojnów - Bolesławiec oraz Bolesławiec - Węgliniec i okazuje się, że przykładowo z pociągu IC "Saxonia" Kraków - Lipsk dzisiaj w Bolesławcu wysiądzie około 150 osób. Czyli ponad dwa całe wagony! Tutaj również zero zdziwienia, bo w zatłoczonym IC "Łużyce" tylko pasażerowie jadący do Bolesławca robią prawie 50 proc. frekwencji.
Gdyby ktoś jutro wybierał się pociągiem IC "Saxonia" do Lipska to na chwilę obecną zostały już tylko dwa wolne miejsca w 2. klasie i jedno w 1. klasie.
Przypominam, że wg kolejowych "ekspertów" pociągi do/z Lipska miały wozić powietrze! A okazało się, że gdy trzeba jechać w ścisku pod kiblem, to powietrza w tych pociągach zaczyna brakować.
Cierpliwie czekam aż "eksperci" posypią głowę popiołem i publicznie przyznają, że pomylili się w swoich analizach i przewidywaniach. Choć ja w tę pomyłkę nie wierzę, raczej jestem przekonana, że to było ich pobożne życzenie. Stąd te wymowne milczenie...
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Noema
Oba pociągi z Lipska do Krakowa i Przemyśla mają bardzo dobre obłożenie. Kontrolujemy cały czas na bierząco sytuację we Wrocławiu i w Bolesławcu. Bardzo dobrze radzi sobie też IC ŁUŻYCE. Przesunięcie godzin kursowania tego pociągu jeszcze bardziej spopularyzowało kierunek warszawski na Magistrali Zgorzeleckiej. Brakuje jeszcze jednej pary do Krakowa rano, jednej do Warszawy po 15:00 i połączenia z Trójmiastem. Czekamy na odpowiedź w tej sprawie z PKP IC.
Sprawdziłam, że największe potoki pasażerskie w tych pociągach generuje Bolesławiec, co mnie w ogóle nie dziwi, bo ilekroć jadę pociągiem IC "Łużyce" to w Bolesławcu są tłumy.
Porównałam frekwencję na odcinku Chojnów - Bolesławiec oraz Bolesławiec - Węgliniec i okazuje się, że przykładowo z pociągu IC "Saxonia" Kraków - Lipsk dzisiaj w Bolesławcu wysiądzie około 150 osób. Czyli ponad dwa całe wagony!
Jakiś czas temu byłam na dworcu po teściów i nagrałam IC "Saxonia" do Lipska. Wtedy z tego pociągu wysiadło w Bolesławcu ponad 100 osób. Filmik na facebooku:
Noema
Oba pociągi z Lipska do Krakowa i Przemyśla mają bardzo dobre obłożenie. Kontrolujemy cały czas na bierząco sytuację we Wrocławiu i w Bolesławcu. Bardzo dobrze radzi sobie też IC ŁUŻYCE. Przesunięcie godzin kursowania tego pociągu jeszcze bardziej spopularyzowało kierunek warszawski na Magistrali Zgorzeleckiej. Brakuje jeszcze jednej pary do Krakowa rano, jednej do Warszawy po 15:00 i połączenia z Trójmiastem. Czekamy na odpowiedź w tej sprawie z PKP IC.
Prędzej będzie pociąg z Trójmiasta do Zgorzelca niż późnowieczorny pociąg po 23 do Lubania/Zgorzelca.
A swoją drogą to w Lubaniu nie muszą pociągi kończyć biegu z Wrocławia tylko w Jeleniej Górze. Wystarczy przyspieszone połączenia zrobić na trasie Węgliniec - Wrocław, a na trasie Węgliniec - Jelenia Góra jako normalne. Przynajmniej nikt nie będzie zdziwiony pociągiem jadącym przed 23 do Węglińca dla nikogo z Lubania.
Ostatni z Wrocławia przed 20 do Jeleniej Góry, a wtedy i ludzie z Olszyny koło Lubania skorzystają. Tylko czy Olszyna wygeneruje tyle pasażerów. Pociąg z (Brzegu) Wrocławia do Gryfowa Śląskiego przez Jelenią Górę jeżdżą. I Gryfów ma po 22 pociąg z Jeleniej Góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum