Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 46, 47, 48  Następny
Rozkład jazdy 2023/2024
Autor Wiadomość

Wojciech Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 21-09-2023, 09:42    Odpowiedz z cytatem

Ja na przykład nie rozumiem dlaczego zablokowali podniesienie prędkości do 160 km/h przecież tą linią 136 Opole - K-K biegną także dwie inne linie o charakterze międzynarodowym E30 wschód - zachód i E 59 północ południe. Przecież to kwestia czasu że będą musieli podnieść tą prędkość.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Lestek Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 21-09-2023, 10:28    Odpowiedz z cytatem

Auderman napisał/a:
Przemyślanin,
Tylko w tym przypadku to by omijał Katowice a to chyba mało prawdopodobne by zdecydowali się na ten ruch.
Bardziej prawdopodobne że tak wytrasują jakieś pociągi Katowice - Warszawa z pominięciem Sosnowca.

Myślę, że z uwagi na zamknięcie odcinka Katowice - Bytom mogą na razie tak wytresować. Docelowo bardziej to, co napisałeś.

[ Dodano: 21-09-2023, 10:32 ]
Kolejoman2 napisał/a:
Danubius bez postoju w Kędzierzynie czy to tylko jakaś nieścisłość na stronie OBB? W projekcie był z postojem, więc jeśli faktycznie wycięli to w IC chyba ktoś na głowę upadł... Nie dość, że i tak jest mało pociągów i nie chcą dać kolejnych to jeszcze wycinają postój temu, który i tak przejeżdża żeby zaoszczędzić 20 sekund?

Być może nieścisłość OBB. Porta Moravica nie ma postoju w Rybniku a Chopin w Warszawie Centralnej i Zachodniej.

Szkoda braku postoju LE w Czechowicach Dziedzice h.
Powrót do góry

Krzysp1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 21-09-2023, 11:51    Odpowiedz z cytatem

Zamknięcie odcinka Chorzów Batory - Bytom nie ma nic wspólnego z trasą Przemyślanina... Przypomnę że tego pociąg od grudnia 2022 miał kursować przez Kędzierzyn Koźle, później wymyślono godziny zamknięciowe a później w odpowiedzi na interpelację jednego posła napisano, że skład nie zatrzymuje się od Katowic do Wrocławia... No ale to normalne, bo w MI kwestią kolei zajmują się niekometentni ludzi
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 21-09-2023, 12:40    Odpowiedz z cytatem

Krzysp1 napisał/a:
Zamknięcie odcinka Chorzów Batory - Bytom nie ma nic wspólnego z trasą Przemyślanina... Przypomnę że tego pociąg od grudnia 2022 miał kursować przez Kędzierzyn Koźle, później wymyślono godziny zamknięciowe a później w odpowiedzi na interpelację jednego posła napisano, że skład nie zatrzymuje się od Katowic do Wrocławia... No ale to normalne, bo w MI kwestią kolei zajmują się niekometentni ludzi

Pomyliłeś Login z nazwą pociągu. Piszemy o wytrasowaniu IC Piast i Karkonosze przez Pyrzowice. To nie ma nic wspólnego z Kędzierzynem .
Powrót do góry

Auderman Płeć:Mężczyzna
Sponsor

PostWysłany: 21-09-2023, 16:31    Odpowiedz z cytatem

Nie wiem o czym wy tu piszecie?
Jak na to że Gliwice - KK jest jednotorowy oraz obie aglomeracje nie mają miliona mieszkańców liczba pociągów między nimi jest wystarczająca.

A co do trasowania pociągów przez lotnisko to mogliby wytrasować jakieś Spodki czy inne przez Siewierz i Sosnowiec ale nie wiem czy aby IC finalnie wycofał się z obsługi odcinka Tarnowskie Góry - Katowice na rzecz Lubliniec - Gliwice - Katowice, które biegnie przez bardziej zaludnione tereny oraz to czy w Sosnowcu udałoby mu się uzbierać większą frekwencję

Użytkownik

PostWysłany: 21-09-2023, 17:36    Odpowiedz z cytatem

Auderman napisał/a:
(...)

A co do trasowania pociągów przez lotnisko to mogliby wytrasować jakieś Spodki czy inne przez Siewierz i Sosnowiec ale nie wiem czy aby IC finalnie wycofał się z obsługi odcinka Tarnowskie Góry - Katowice na rzecz Lubliniec - Gliwice - Katowice, które biegnie przez bardziej zaludnione tereny oraz to czy w Sosnowcu udałoby mu się uzbierać większą frekwencję

Lubliniec - Gliwice to akurat przez las leci. Nie wycofał się, tylko trasa obecnie jest nieprzejezdna.
Powrót do góry

Auderman Płeć:Mężczyzna
Sponsor

PostWysłany: 21-09-2023, 18:20    Odpowiedz z cytatem

Lestek,
Chodziło mi o trasę Gliwice - Katowice przez Zabrze.
Owszem aktualnie nieprzejezdna co nie oznacza że po remoncie na pewno tam wrócą pociągi do Poznania.

Kolejoman2 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 22-09-2023, 08:30    Odpowiedz z cytatem

Auderman napisał/a:
Nie wiem o czym wy tu piszecie?
Jak na to że Gliwice - KK jest jednotorowy oraz obie aglomeracje nie mają miliona mieszkańców liczba pociągów między nimi jest wystarczająca.

Godzinę temu jechałem i na całej trasie były 2 tory (a od KK do Rudzińca nawet 3, chociaż ten trzeci to oddzielna linia). Coś mnie ominęło? Rozebrali tor w godzinę?

Tu nie chodzi o podróże stricte między Gliwicami a KK tylko o to, że pociągi dalekobieżne zamiast obsługiwać ponad 50-tysięczne miasto (wraz z przesiadkami od strony Raciborza/Rybnika i Nysy) oraz dodatkowo Zdzieszowice i Gogolin to obsługują pipidówy Strzelce czy Pyskowice albo w ogóle nigdzie się nie zatrzymują a rozkładowcy IC doznają orgazmu bo zaoszczędzili kilka minut na czasie jazdy (które pociąg i tak z reguły potem gdzieś odstoi bo już konstruktorzy z PLK o to zadbają)...

Pisałem to już kiedyś chyba nawet w tym wątku, ja nie twierdzę, że Kędzierzyn musi mieć IC co godzinę czy nawet 2. Brakuje porannego połączenia do Krakowa i wieczornego z Krakowa jak również drugiego połączenia do Warszawy. SKARBEK jest dobry (sam korzystam często), ale ze względu na skrajne godziny nie każdemu pasuje, dlatego przydałoby się jeszcze drugie połączenia w godzinach zbliżonych do wcześniejszego PILECKIEGO. Plus coś nocnego (PRZEMYŚLANIN załatwiałby sprawę) i ewentualnie jakiś jeden Lublin czy Gdynia (np. PIAST, BOLKO). Przesiadki nie zawsze wypadają korzystnie, szczególnie w weekendy kiedy w rozkładzie na Opole czy Gliwice bywają spore dziury.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

wamp Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 22-09-2023, 11:38    Odpowiedz z cytatem

InterJet napisał/a:
Rozkład roczny zostanie udostępniony szerokiej publiczności za tydzień.
Proponuję ostudzić emocje, bo niektórych to fantazja ponosi.

I gdzie ten rozkład bajkopisarzu? Smile
Powrót do góry

JanuszJG Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 22-09-2023, 14:59    Odpowiedz z cytatem

Oj tam, oj tam Wink . Czepiasz się Mr. Green. Po prostu zapomniał dopisać rok opublikowania rozkładu jazdy Śmiech .
Powrót do góry

Gumi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 22-09-2023, 17:43    Odpowiedz z cytatem

Aktualizacja serwerów PLK odbywa się z sob/niedz. Jeżeli nowy RJ ma być obublikowany w ten weekend, to właśnie w tym terminie.
Powrót do góry

Krzysp1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 22-09-2023, 17:55    Odpowiedz z cytatem

Nie ździwcie się Państwo jak rozkład pojawi się po 15 października, czyli po wyborach. Jest to możliwe by uniknąć niezadowolenia szerokiej rzeszy pasażerów... A co do Pana InterJet, no przecież musi jeszcze coś pozmieniać w ułożonym przez siebie rozkładzie jazdy, mam nadzieje ze juz ostatni raz
Powrót do góry

danio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 22-09-2023, 19:24    Odpowiedz z cytatem

To jest roczny, do ZRJ1 jeszcze sporo popsują Smile
Powrót do góry

Wojciech Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 23-09-2023, 11:41    Odpowiedz z cytatem

No i aktualizacja była a rozkładu niema
Powrót do góry

falipso Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 23-09-2023, 12:49    Odpowiedz z cytatem

Dziwne, że nadal nie ma rozkładu, a nawet usunięto wszystkie pociągów z rozkładu na PRJK, zrobią na nowo. Może czekają na nas niespodziankę i coś będzie zmieniło.
Powrót do góry
Strona 18 z 48 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 46, 47, 48  Następny
Odpowiedz do tematu